Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μια πολύ σημαντική κίνηση την τελευταία μέρα των μεταγραφών του Ιανουαρίου, καθώς έκανε δικό του και επίσημα τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Ο 26χρονος άσος είναι ο ποδοσφαιριστής που έψαχνε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον άξονα της μεσαίας γραμμής και το Τριφύλλι απέκτησε το σέρβο μέσο με τη μορφή δανεισμού από τη Χοφενχάιμ μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Χθες ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε στην Αθήνα και στα γραφεία του Παναθηναϊκού, αφού είχε περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο με τους Πράσινους.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο, όπως είναι άλλωστε και αυτό της Bundesliga, δηλαδή το πρωτάθλημα από το οποίο προέρχεται. Και αυτό που δημιουργεί προσδοκίες είναι η δίψα του παίκτη να αγωνιστεί, καθώς φέτος δεν είχε πολλά λεπτά συμμετοχής με τη γερμανική ομάδα.

Φυσικά, μεγαλύτερος καθρέφτης από το γήπεδο δεν υπάρχει. Όπως όλοι, έτσι και εκείνος θα κριθεί εντός των τεσσάρων γραμμών. Ωστόσο, πριν τον δούμε σε δράση, έχει αρκετό ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά στο βιογραφικό του.

Η εκτός γηπέδου ζωή του

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1995 στο Νόβισαντ και «κόλλησε» το μικρόβιο του ποδοσφαίρου από τον πατέρα του, Βλάντιμιρ, ο οποίος ήταν επίσης ποδοσφαιριστής στην Μπετσέι, δίχως να κάνει τη μεγάλη καριέρα.

Ο 26χρονος μέσος βρισκόταν σε σχέση εδώ και αρκετά χρόνια με την εντυπωσιακή Βεντράνα Μποντάν, με την οποία παντρεύτηκε εντέλει στις 30 Μαΐου 2021.

Μάλιστα, έχουν μαζί και ένα μικρό αγοράκι, ενώ τώρα ετοιμάζεται να γίνει δεύτερη φορά πατέρας, καθώς η σύζυγός του είναι έγκυος.

Τι εστί Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (ποδοσφαιρικά)

Ο σέρβος άσος μπορεί να αγωνιστεί τόσο σαν 8άρι όσο και σαν 10άρι, όμως αξίζει να σημειωθεί πως διαθέτει κυρίως ποδοσφαιρικές αρετές. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως αμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα. Είναι πολύ καλός στο πρεσάρισμα όταν η μπάλα δεν είναι στην κατοχή της ομάδας του, ενώ έχει ως ατού και τα τρεξίματα για να καλύψει χώρους.

Αν για κάτι μπορούν να είναι σίγουροι στον Παναθηναϊκό, είναι πως πήραν ένα… πολυεργαλείο. Στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχει αγωνιστεί ως αριστερός εσωτερικός μέσος, ενώ στη Χόφενχαϊμ έχει παίξει και έξω αριστερά.

Τώρα στο Τριφύλλι μπορεί να παίξει εκεί όπου αγωνίζονται οι Ζοζέ Μαουρίσιο και Λούκας Βιγιαφάνιες στο 4-3-3, αλλά και πίσω από τον Καρλίτος στο 4-2-3-1. Στην ανάγκη, μπορεί να προσφέρει ακόμα και στα εξτρέμ.

Το πλούσιο… μπουντεσλιγκάτο παρελθόν

Ο Γκατσίνοβιτς με τη φανέλα της Άιντραχτ αγωνίστηκε μία πενταετία, η οποία ήταν… γεμάτη, καταγράφοντας 116 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στην Bundesliga, τρία στο Κύπελλο Γερμανίας κι άλλα τόσα στο Europa League.

Ο 26χρονος άσος θα έχει πάντα μια θέση στην καρδιά των οπαδών των Αετών τόσο για την προσφορά του στο σύλλογο όσο και για το γεγονός πως εκείνος ήταν που έβαλε τις βάσεις για την παραμονή της Άιντραχτ στη μεγάλη κατηγορία το 2016.

Αυτό γιατί στο πρώτο ματς στα μπαράζ με την Νυρεμβέργη εκείνος βρήκε δίχτυα για το μοναδικό τέρμα της ομάδας του (1-1), ενώ και στη ρεβάνς «σέρβιρε» το νικητήριο τέρμα, που πέτυχε ο Χάρις Σεφέροβιτς.

Βέβαια, υπάρχει ένας ακόμη λόγος που ο Γκατσίνοβιτς δε θα ξεχαστεί ποτέ στη Φρανκφούρτη. Στις 19 Μαΐου 2018, στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου, ο σέρβος μέσος «σκότωσε» την Μπάγερν στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 υπέρ των Αετών και σφραγίζοντας οριστικά την κατάκτηση του τροπαίου.

Στις 4 Αυγούστου 2020 έγινε παίκτης της Χόφενχαϊμ, με τη φανέλα της οποίας μέτρησε 1 γκολ και 4 ασίστ σε 38 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.