Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ, αλλά γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ και έτσι ο ρώσος τενίστας προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στην αναμέτρηση με τον Στέφανο Τσιτσιπά, και ο έλληνας τενίστας δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού με εξαίρεση το δεύτερο σετ, το οποίο και κατέκτησε.

Έτσι ο Ρώσος προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει τον ισπανό Ράφαελ Ναδάλ.

Ο αγώνας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε την αναμέτρηση με love game. Με τον ίδιον τρόπο, από χαμένες επιστροφές του Στέφανου, ισοφάρισε ο Μεντβέντεφ. Με δύο στοπ βολέ και μία λάθος επιστροφή του Ρώσου ήρθε ένα ακόμη love service game στο ματς για το 2-1 υπέρ του Τσιτσιπά. Tα γκέιμ στο πρώτο σετ εναλλάσσονταν συνεχώς. Έτσι, οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά με μίνι break, ωστόσο η συνέχεια ανήκε στον Ρώσο, ο οποίος κατάφερε να το κατακτήσει με 7-6 (5) και να προηγηθεί με 1-0 σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε καλύτερα στο δεύτερο σετ και κατάφερε να κάνει το break στο πρώτο γκέιμ. Ο έλληνας πρωταθλητής με άσο έκανε και το 2-0 με τον Μεντβέντεφ αμέσως μετά να μειώνει σε 2-1 ύστερα από λάθος του Τσιτσιπά. Ο Στέφανος πήρε το επόμενο γκέιμ και έκανε το 3-1 με τον Ρώσο να παίρνει τα δύο επόμενα και να ισοφαρίζει σε 3-3. Ο Μεντβέντεφ με άσο έκανε το 4-3. Δύο λάθος επιστροφές του Μεντβέντεφ έφεραν love service game και το 4-4 για τον Στέφανο. Ο Μεντβέντεφ έκανε δώρο ένα break χάρη σε δύο διπλά λάθη στο σερβίς του και ο Τσιτσιπάς πέρασε μπροστά με 5-4. Έτσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το 6-4 στα γκέιμ και κατέκτησε το σετ κάνοντας το παιχνίδι 1-1.

Με το τέλος του δεύτερου σετ ο Μεντβέντεφ ζήτησε και πήρε toilet break, ενώ νωρίτερα ο Ρώσος είχε ξεσπάσει κατά του διαιτητή διαμαρτυρόμενος για coaching του Απόστολου Τσιτσιπά.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τον 23χρονο Έλληνα να δημιουργεί δύο break points στο πρώτο game, αλλά ο Μεντβέντεφ αυτήν τη φορά κράτησε το σερβίς του. Με άσο έκανε το 1-1 ο Τσιτσιπάς, αλλά ο Μεντβέντεφ με τον ίδιον τρόπο έκανε το υπέρ του 2-1. Ο Στέφανος ισοφάρισε με άσο, αλλά ο Μεντβέντεφ με το όγδοο love game στο ματς έκανε το 3-2. Ύστερα από λάθος επιστροφή του Ρώσου έγινε το 3-3 γκέιμ για τον Τσιτσιπά, με τον Μεντβέντεφ να κάνει το 4-3 στη συνέχεια. Με καλό σερβίς και ένα στοπ βολέ ήρθε το 4-4 από τον Τσιτσιπά, αλλά ο Μεντβέντεφ συνέχισε τα love service game για το 5-4. Ο Ρώσος στη συνέχεια δημιούργησε τριπλό break point και έκλεισε το σετ με 6-4, κατακτώντας το 3ο σετ για το 2-1.

Στο τέταρτο σετ ο Ρώσος μπήκε με ανεβασμένη ψυχολογία, σε αντίθεση με τον Στέφανο Τσιτσιπά, που δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τον Ρώσο. Ο Μεντβέντεφ έκανε εύκολα το 1-0 στα γκέιμ με τον Τσιτσιπά να ισοφαρίζει αμέσως σε 1-1, αλλά ο Ρώσος κράτησε το σερβίς του για να κάνει το 2-1 με λάθος επιστροφή του Τσιτσιπά. Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε κακές επιλογές, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε ο Ρώσος και έκανε το 3-1, ενώ με άσο έκανε γρήγορα το 4-1. Ύστερα ήρθε και ένα δεύτερο μπρέικ για το 5-1 και με τον Στέφανο να μην μπορεί να αντιδράσει ο Μεντβέντεφ έκανε το 6-1 και πήρε το ματς με 3-1 σετ και μαζί και την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ.