Ακόμα μια μέρα χωρίς ρεύμα ξημέρωσε για τους κατοίκους του Χαλανδρίου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, από την κακοκαιρία «Ελπίδα» που έπληξε τη χώρα.

Άνθρωποι με προβλήματα υγείας βρίσκονται χωρίς θέρμανση, με τον υδράργυρο να πέφτει το βράδυ υπό το μηδέν.

Το χιόνι και τα σπασμένα δέντρα έχουν φρακάρει τις εισόδους στα σπίτια.

Η κυκλοφορία τόσο με κάποιο όχημα ή ακόμα και με τα πόδια καθίσταται δύσκολη.

Τα τρόφιμα στο χιόνι για να συντηρηθούν

Οι κάτοικοι έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους, βγάζοντας τα τρόφιμά τους έξω στο χιόνι να συντηρηθούν, ενώ ανοίγουν δρομάκια για να μπορέσουν να περάσουν.

Τι λένε οι πολίτες

«Η κατάσταση είναι τραγική. Έχουμε επανειλημμένως ειδοποιήσει την ΔΕΔΔΗΕ, τον δήμο, την πυροσβεστική. Καμιά απολύτως βοήθεια» καταγγέλλει στο in κάτοικος του Χαλανδρίου.

«Ο δρόμος μέσα στο χιόνι και τον πάγο. Τα τρόφιμα μες στο χιόνι, για να μην χαλάσουν. έχουμε μικρό παιδί. Δηλαδή πρέπει να πεθάνουμε; Πέντε λεπτά από την Κηφισίας είμαστε. Να πεθάνουμε να ησυχάσουμε. Μόνο φόρους πληρώνουμε. Είμαστε αφημένοι στη μοίρα μας. Τι μέσα τι έξω το ίδιο κρύο κάνει. Ειδικά όταν έρχεται το βράδυ είναι ακόμα χειρότερα».

Στο έλεός τους έχουν αφεθεί, όπως καταγγέλλουν, οι κάτοικοι, με τη θέρμανση και το κομμένο ρεύμα να αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Τα πεσμένα καλώδια

«Έχουμε από τη Δευτέρα το απόγευμα, από τις 7 η ώρα. Έχουμε ειδοποιήσει τους πάντες. Μας λένε ότι θα έρθουν να φτιάξουν το ρεύμα αλλά δεν έρχονται. Μας κοροϊδεύουνε. Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι» καταγγέλλει μια άλλη κάτοικος.

«Είμαι 20 χρόνια διαβητική, ο άνδρας μου έχει πρόβλημα με την καρδιά του και είμαστε χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα. Αναγκαστήκαμε δύο βράδια να μας φιλοξενήσουν γείτονες, που έχουν ρεύμα, χωρίς καμία υποχρέωση. Χθες άνοιξα ένα δρομάκι για να φέρω φαγητό. Δεν αντέχουμε άλλο».

Δείτε άλλες χαρακτηριστικές φωτογραφίες