Μια «Οδύσσεια» έζησε μέσα στα Χριστούγεννα μία γυναίκα 41 ετών, η Μαρία από τον Λίβανο και κάτοικος Κοζάνης, όταν διαπίστωσε πως το επτά εβδομάδων έμβρυο που κυοφορούσε ήταν νεκρό.

Η Μαρία αναγκάστηκε να περιφέρεται επί δέκα ολόκληρες ημέρες από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, προκειμένου να χειρουργηθεί.

«Στις 30 του μηνός (Δεκεμβρίου) πήγαμε στο νοσοκομείο Κοζάνης και μου είπαν πως δεν υπήρχε αναισθησιολόγος. Ήταν περίοδος των γιορτών και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι», ανέφερε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η γυναίκα.

Αρχικά απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης, ωστόσο λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, την παρέπεμψαν στο νοσοκομείο Γρεβενών και, από εκεί, κλείστηκε ραντεβού για επέμβαση στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Τελικά, ούτε εκεί βρήκε τη λύση που αναζητούσε.

Και αυτό, επειδή ύστερα από πολύωρη αναμονή, άκουσε εμβρόντητη τη γυναικολόγο του Μποδοσάκειου νοσοκομείου να της λέει ότι δεν ήταν κάτι επείγον, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί τελικά σε ιδιωτική κλινική. «Της είπα πως ήρθα εδώ γιατί θέλω βοήθεια. Μου είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι, με σόκαρε ο τρόπος της», είπε η 41χρονη.

Σημειώνεται πως έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα από την 3η ΥΠΕ για την περιπέτεια της γυναίκας, που επί 10 ημέρες κυοφορούσε το νεκρό μωρό της, ζητώντας λύση στις υγειονομικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής.

«Δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία σε κανένα από τα νοσοκομεία για το περιστατικό αυτό, για το οποίο υπήρξε ενημέρωση από σχετικό δημοσίευμα. Η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση» ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Υγείας και της αρμόδιας ΥΠΕ.

«Ζητούμε συγγνώμη για την κατάσταση στην οποιά βρέθηκε η γυναίκα αυτή. Από εκεί και πέρα, είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα σεβαστούμε απόλυτα το πόρισμα που θα προκύψει», δήλωσε από την πλευρά του ο διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Σταύρος Παπασωτηρίου.

Έρευνα για το περιστατικό διεξάγει και ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης. «Εμείς, ως ιατρικός σύλλογος θα πράξουμε τα δέοντα, θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χαράλαμπος Τσεβεκίδης.