Νέα σύγκρουση είχαν στη Βουλή Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης σε σχέση με τα εμβόλια και την αποτελεσματικότητα τους. Μάλιστα, ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «αρχηγό του αντιεμβολιαστικού κινήματος», ενώ από την πλευρά του ο κ. Πολάκης υποστήριξε πως όσα έλεγε για τα εμβόλια και την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων αποδείχθηκαν σωστά.

«Άτυπος αρχηγός»

«Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι ο άτυπος αρχηγός του αντιεμβολιαστικού κινήματος είναι ο Πολάκης. Μιλάει για την ιβερμεκτίνη, τα μονοκλωνικά, τα αντιιικά αλλά όχι για τα εμβόλια» είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε «όταν όλοι ξέρουμε ότι ο σκληρός δείκτης θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού συνδέεται με τον εμβολιασμό, πώς αφήνετε στη Βουλή τον αρχηγό του αντιεμβολιαστικού κινήματος να μιλήσει γι’ αυτό τον δείκτη;».

Η απάντηση Πολάκη

Στην απάντησή του ο κ. Πολάκης είπε: «Την ιατρική την ασκώ 30 χρόνια και την ξέρω όσο λίγοι σε αυτή τη χώρα» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «ανοίξτε μάτια σας και δείτε τι από όσα είπα από πέρυσι για εμβόλια και πανδημία και αποτελεσματικότητα φαρμάκων δεν ισχύει. Εγώ τελείωσα Ιατρική και όχι Ιστορικό Αρχαιολογικό».

Όλοι οι διάλογοι

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός απαντώντας στον κ. Πολάκη ανέφερε: «Να σας συγχαρώ κ. Πολάκη. Επιτυχημένη η συγκέντρωση που κάνατε χθες για τον κ. Βαξεβάνη. Κοσμοσυρροή που συζητιέται. Δεν μπορούν να προχωρήσουν τα αυτοκίνητα από τα περίπου 32 άτομα που συγκεντρώθηκαν. Ήταν καλή η χθεσινή συγκέντρωση για να δούμε πόσος είναι ο πραγματικός ίσκιος του καθενός γιατί σας τυφλώνουν τα Facebook και τα Twitter. Σήμερα, διάβαζα το άρθρο του κ. Κούλογλου για τον κ. Πολάκη.

Πίστευα ότι οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν την πρόνοια να τον εξαφανίσουν για το επόμενο διάστημα. Πώς δεν θα μας έκαναν τόσο εύκολη την πολιτική αντιπαράθεση φέρνοντας τον κ. Πολάκη εδώ. Πίστευα ότι δεν θα αφήνατε τον κ. Πολάκη να μας μιλήσει για τον πιο σημαντικό δείκτη που αφορά τους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Γιατί; Αν δείτε την εξέλιξη του δείκτη νεκρών ανά εκατομμύριο θα διαπιστώσετε ένα σημείο καμπής. Μια καμπή που ταυτίζεται με την έναρξη των εμβολιασμών. Οι χώρες που μας ξεπέρασαν στο εμβολιαστικό επίπεδο βελτίωσαν τον συγκεκριμένο δείκτη. Οι χώρες που δεν πήγαν καλά στους εμβολιασμούς επιδείνωσαν τον δείκτη αυτό. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι ο άτυπος αρχηγός του αντιεμβολιαστικού κινήματος είναι ο Πολάκης.

Μιλάει για την ιβερμεκτίνη, για τα μονοκλωνικά, αντιιικά αλλά όχι για τα εμβόλια. Ο κ. Πολάκης μας αποκάλυψε ότι η μητέρα του δεν έκανε την 3η δόση. Όταν λοιπόν ξέρουμε όλοι ότι ο σκληρός δείκτης συνδέεται με τον εμβολιασμό το να αφήνεις στην Βουλή τον αρχηγό του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Ελλάδα να μιλά για αυτό το δείκτη προς τον οποίο έχει και ίδιος προσωπική ευθύνη, πάει πολύ».

Η απάντηση Χαρίτση

Απαντώντας αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης είπε: «Είναι δυνατόν για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την κυβέρνηση. Η αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος είναι αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Δεν υπάρχει καμία αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος. Η κυβέρνηση κατάφερε να φτιάξει ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα εμβολιασμού στην Ευρώπη. Το θέμα είναι ότι στον δημόσιο διάλογο ακούγονται και απόψεις όπως αυτές του κ. Πολάκη. Και σίγουρα γνωρίζετε τις αναρτήσεις του. Μην βγάζετε την ουρά σας έξω απ αυτή την ιστορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έχει ευθύνη τεράστια γιατί άφησε αυτόν τον άνθρωπο να διαχύσει στην κοινωνία το δηλητήριο. Έχετε πάρει και εσείς ανθρώπους στον λαιμό σας με αυτή την αδράνεια» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του κ. Πολάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τον αριθμό των θανάτων από την πανδημία, ενώ για την περίπτωση της μητέρας του είπε: «Την ιατρική την ασκώ 30 χρόνια και την ξέρω όσο λίγοι σε αυτή τη χώρα. Δεν είστε ικανός να γνωρίζετε τι έπαθε η μητέρα μου με τις δύο δόσεις και πότε προγραμματίστηκε η 3η.

Μητέρα πρώην υπουργού -και έτσι έπρεπε να γίνει- πήγε στο νοσοκομείο για Pcr γιατί είχε συμπτώματα. Επειδή έχει υποκείμενο νόσημα έπρεπε να υπάρξει PCR στην περίπτωση που απαιτούνταν χρήση μονοκλωνικών. Εγώ δεν έκανα ποτέ αυτό που κάνατε εσείς που μαζεύονταν καρκινοπαθείς έξω από το γραφείο σας και τους μοιράζατε ρουσφέτι θεραπείες. Για τις υπόλοιπες μομφές ανοίξτε μάτια σας και δείτε τι από όσα είπα από πέρυσι για εμβόλια και πανδημία και αποτελεσματικότητα φαρμάκων βρείτε ένα που δεν ισχύει. Εγώ τελείωσα Ιατρική και όχι Ιστορικό Αρχαιολογικό».

«Εύχομαι περαστικά στη μητέρα σας. Να είναι πάντα καλά και να την καμαρώνετε και να σας καμαρώνει. Το σχόλιό μου δεν αφορούσε την μητέρα σας αλλά εσάς. Όμως θέλω να απευθυνθώ στον ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά που έχει γράψει ο κ. Πολάκης και τα υποστήριξε πάλι αποτελούν θέση του κόμματος; Το να κάνετε ότι δεν ακούτε το καθημερινό δηλητήριο κατά των εμβολίων σας καθιστά υπεύθυνους», είπε ο κ. Γεωργιάδης.