Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για την ύπαρξη ή όχι κυκλώματος μαστροπείας. Η 24χρονη κοπέλα αποφάσισε να μιλήσει για όσα έζησε ξεκαθαρίζοντας ότι θα επιμείνει μέχρι να βρει δικαίωση και καλώντας και άλλες γυναίκες εάν έχουν πέσει και αυτές θύματα να μιλήσουν.

Μετά και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Οι έρευνες για κύκλωμα επεκτείνονται και στην Κύπρο με την υπουργό Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, να επιβεβαιώνει ότι ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα, εργάζεται ήδη προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των καταγγελιών που αφορούν κύκλωμα που δρα στην Ελλάδα και στην Κύπρο και σχετίζεται με την καταγγελία της 24χρονης.

Η Γεωργία θα καταθέσει εκ νέου στις αρχές την Παρασκευή παρουσία ψυχολόγου ενώ όσο περνούν οι μέρες ανακαλεί μνήμες από το μοιραίο βράδυ. Την ίδια στιγμή και εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων που σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, δείχνουν ότι εντοπίστηκαν ουσίες στον οργανισμό της που μπορεί να προκαλέσουν παράλυση του νευρικού συστήματος, ο δικηγόρος της 24χρονης ανέφερε ότι άλλες δύο κοπέλες του έχουν καταγγείλει ότι βιάστηκαν με παρόμοιο τρόπο.

Στο φως η κατάθεση ανήλικης φίλης της 24χρονης

Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδε η κατάθεση ανήλικης φίλης της 24χρονης Γεωργίας για όσα προηγήθηκαν της καταγγελίας για βιασμό. Μεταξύ άλλων, η φίλη της 24χρονης αναφέρθηκε στην πρόσκληση για το πάρτι, για όσα είδε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, αλλά και στην απόφαση να αποχωρήσουν.

Όπως είπε, εκείνη και η 24χρονη μετέβησαν στο ξενοδοχείο μετά την αλλαγή του χρόνου, όπου τηλεφώνησαν στο άτομο που τους τις είχε προσκαλέσει, προκειμένου να λάβουν οδηγίες. Επεσήμανε, δε, ότι φτάνοντας στο δωμάτιο αντίκρισαν περί τα 13 άτομα, 5-6 εκ των οποίων ήταν άνδρες.

Η 17χρονη ανέφερε ότι δεν της άρεσε το κλίμα και δεν επιθυμούσε να παραμείνει στον χώρο, με την 24χρονη Γεωργία να της λέει να μείνουν για μισή ώρα, προκειμένου να πιουν ένα ποτό. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, έπειτα από ένα μισάωρο και ενώ η 24χρονη ήταν πολύ μεθυσμένη, ξεκίνησαν να φύγουν παρέα μια ακόμη γνωστή τους, η οποία θα τις μετέφερε στο ΑΧΕΠΑ, όπου βρίσκονταν η μητέρα και ο αδερφός της.

Η 24χρονη της είπε ότι έπεσε θύμα βιασμού

Κατά τη 17χρονη, αφού κατέβηκαν, η 24χρονη δήλωσε πως νιώθει καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητό της για να γυρίσει σπίτι. Λίγο αργότερα, η 17χρονη τηλεφώνησε στη φίλη της για να δει τι κάνει και, ακούγοντας ένα περίεργο θόρυβο, τη ρώτησε αν κάνει εμετό, με τη Γεωργία να απαντά αρνητικά.

Σύμφωνα με την κατάθεση της ανήλικης, η 24χρονη Γεωργία της είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα επέστρεφε στο πάρτι, καθώς και ότι δεν θα οδηγούσε, αλλά θα νοίκιαζε δωμάτιο για να παραμείνει εκεί. Είπε επίσης ότι το άτομο που τους απηύθυνε την πρόσκληση είχε φλερτάρει και μαζί της προ ενός μηνός με μηνύματα, με την ίδια να μην ανταποκρίνεται.

Στη συνέχεια της κατάθεσής της ανέφερε ότι είδε το επόμενο πρωί τρεις κλήσεις από την 24χρονη, την οποία κάλεσε πίσω αρκετές φορές, με το τηλέφωνό της να εμφανίζεται απενεργοποιημένο. «Κατά τις 18:00 μου τηλεφώνησε και μου εξήγησε όσα έγιναν κι ότι έπεσε θύμα βιασμού» τόνισε.

Ανέφερε επίσης ότι λίγο πριν φύγει από το πάρτι, ένα περιπολικό έφτασε στο ξενοδοχείο, με όσους βρίσκονταν στο δωμάτιο να θορυβούνται και να κλείνουν τη μουσική. Σύμφωνα με την κατάθεση, μία από τις γυναίκες που ήταν στο πάρτι φώναζε «τι φοβάστε, αφού είμαι εγώ εδώ», ενώ ο άνθρωπος που τις είχε προσκαλέσει απάντησε ότι «δεν φοβόμαστε τίποτα».

Η 17χρονη χαρακτήρισε μέτρια ως χαμηλή την ένταση της μουσικής και ανέφερε ότι έφυγε καθώς δεν περνούσε καλά χωρίς να χαιρετήσει κανέναν, ενώ δεν κατανάλωσε ποτό.

«Δεν πήγα στο πάρτι για να βιαστώ»

Συγκλονίζουν στο μεταξύ οι αποκαλύψεις της 24χρονης, η οποία βρήκε το θάρρος να μιλήσει δίνοντας συνέντευξη στο zougla.gr. «Προσπαθώ να βρω μια δικαίωση σε αυτό. Θέλω όποια κοπέλα ήταν σε εκείνο το πάρτι, εκείνη τη βραδιά, να μιλήσει. Δεν πήγα στο πάρτι για να βιαστώ».

Η 24χρονη κοπέλα περιγράφει λεπτό προς λεπτό το τι συνέβη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Όταν πήγα στο πάρτι με μια φίλη μου είδα κόσμο που δεν μου άρεσε. Λίγο κυριλέ. Το συζητήσαμε και αποφασίσαμε να καθίσουμε μόνες σε μια γωνία, μέχρι τη στιγμή που με κέρασαν ένα ποτό. Είχα πιει σαμπάνια και εκείνο που με κέρασαν δεν ήξερα τι είναι. Η φίλη μου ζήτησε να φύγουμε και εγώ σκέφτηκα “πρωτοχρονιάτικα να πάω που;”. “Εσύ θα γυρίσεις στο σπίτι με την οικογένειά σου”, της είπα. “Εγώ δεν έχω κανέναν. Μόνο οι τοίχοι με περιμένουν”. Από την αστυνομία έμαθα ποιοι ήταν οι τρεις που με άρπαξαν στο ασανσέρ όταν προσπάθησα να πάω στο δωμάτιο μου», δήλωσε.

Η 24χρονη περιγράφει τι αντίκρισε όταν έφτασε αρχικώς στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου εξελισσόταν ένα πάρτι.

«Υπήρχαν γύρω στα 15 με 17 άτομα και υπήρχαν και άλλες κοπέλες. Ήταν περισσότερες οι κοπέλες, λιγότεροι οι άνδρες. Δεν συστηθήκαμε με κανέναν. (…). Ήμασταν μόνες μας, τρία κορίτσια σε μια γωνία και αποφασίσαμε να απέχουμε από όλο αυτό. Ήταν φανερό πως δεν ήμασταν και ευχαριστημένες με το πάρτι και είπαμε να καθίσουμε μισή με μια ώρα, να πιούμε ένα ποτό και να φύγουμε».

Στη συνέχεια δηλώνει ότι ήπιε δύο ποτήρια σαμπάνιας δικής της επιλογής, αφού τα έβαλε εκείνη και σημείωσε πως της έφεραν ακόμα ένα, που αν και δεν το είχε βάλει εκείνη, το ήπιε. Μετά, σημείωσε ότι μπορεί να ήταν ζαλισμένη από το ποτό, αλλά ξαφνικά «έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της».

Σχετικά με τη στιγμή που ξύπνησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και κατάλαβε τι είχε συμβεί περιέγραψε:

«Στο δωμάτιο θυμάμαι δύο άτομα, έχω εικόνα από τον έναν τον άνθρωπο τη στιγμή που είμαι εγώ στο κρεβάτι, και πάει να ξεκουμπώσει το παντελόνι του. Ήταν από πάνω μου, δεν θυμάμαι τίποτα άλλο, δεν θυμάμαι να πέρασα εγώ κάτι δεν είχα καμία απολύτως λειτουργικότητα, καμία απολύτως συνείδηση για κάτι που δεν είχα τη δύναμη να αποτρέψω.(…) Όπως σηκώθηκα είδα κάτω το εσώρουχο μου, δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι είδα κάτι που δεν θυμάμαι να το έβγαλα. Καθώς γυρνάω στο δωμάτιο βλέπω αντρικά ρούχα και χάπια για τα οποία δεν υπήρχε κανένας λόγος να βρίσκομαι στο δωμάτιο. Άρχισα να κλαίω και ντράπηκα. Θεωρώ ότι υπάρχει μια ομάδα που προσπαθεί να εκμεταλλεύεται κορίτσια ευάλωτα που θέλουν να βγουν να πάνε στο μαγαζί τους, και της οδηγούν σε αυτή την κατάσταση».

Η ίδια δεν διστάζει να δείξει τα σημάδια από μώλωπες που φέρει στο σώμα τους μετά τον βιασμό

Ο γολγοθάς των καταθέσεων, της εξέτασης και η καταγγελία για τον συνήγορο του φερόμενου ως βιαστή

Παρά τις πιέσεις που δέχεται αποφασίζει να μιλήσει και πηγαίνει στην αστυνομία, εκεί μαθαίνει πως ο άνθρωπος που τον κατηγορεί ότι την βίασε είναι μέλος γνωστής οικογένειας της πόλης, βιώνει μάλιστα, όπως λέει, την προσβλητική συμπεριφορά του δικηγόρου του.

«Σε κανένα σημείο της προανάκρισης αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα την οποία δεν γνωρίζω, και ασφαλώς η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη όχι μόνο γιατί είναι έκνομη αλλά κυρίως γιατί δεν απηχεί στις αρχές και το ήθος μου» δήλωσε ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλει την ιδιότητα του κομματικού της στελέχους Θεόφιλου Αλεξόπουλου μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Ως δικηγόρος έχει το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωση, να επιλέγει σε ποιους θα παράσχει τις νομικές του υπηρεσίες. Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ωστόσο, δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για “victim blaming”, που έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με το ηθικό και αξιακό φορτίο του κόμματος και της Αριστεράς» υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τρεις μέρες ανέμενε την ιατροδικαστική εξέταση

Όπως καταγγέλλει η κοπέλα οι τοξικολογικές εξετάσεις έγιναν το βράδυ της ίδιας ημέρας, ωστόσο ο ιατροδικαστής την είδε 3 μέρες μετά.

Aπό την εξέταση προκύπτουν εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στο πρώτο και τέταρτο τεταρτημόριο και τη μεσότητα. «Αιματολογικές εξετάσεις δεν έγιναν», λέει η κοπέλα, παρά μόνο ανάλυση ούρων ενώ, ο ανακριτής την είδε δυο εβδομάδες μετά, στις 14 Ιανουαρίου.

Τα δείγματα που ελήφθησαν θα αποσταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα.

Η Γεωργία αποφάσισε να μιλήσει για να βοηθήσει με το θάρρος της οποιαδήποτε κοπέλα βρεθεί μελλοντικά σε αντίστοιχη κατάσταση.

Έχασε τον πατέρα της σε τροχαίο, την μητέρα της από ξαφνικό θάνατο και τον σύντροφό της από καρκίνο, όπως λέει οι ημέρες των γιορτών είναι δύσκολες για τους ανθρώπους που είναι μόνοι.