Οι δικαστικές εξελίξεις σε Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ προκάλεσαν σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη, ενώ στο ζήτημα των διώξεων για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ παρενέβη και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «άλλο ένα τεράστιο σκάνδαλο της Δεξιάς» και «καθεστώς Μητσοτάκη».

Κατά το δοκούν επίκληση του τεκμηρίου της αθωότητας

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για επίκληση του τεκμηρίου της αθωότητας κατά το δοκούν ανάλογα με το αν ελέγχεται δικό του στέλεχος ή πολιτικός αντίπαλος και συμπλήρωσε:

«Ο λαός πριν την κυβέρνηση Τσίπρα άκουγε κάποιον να λέει ότι είναι αριστερός και τον κοιτούσε με δέους. Σήμερα, φτύνει στον κόρφο του. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και ψήφισε τα πάντα. Το Ελληνικό, την παραχώρηση των αεροδρομίων, τις βάσεις των Αμερικάνων. Αυτό επιβεβαιώνει την μεγάλη μας ιδεολογική επικράτηση πάνω στην οποία πρέπει να χτίσουμε για να έχει ο λαός ευημερία, ευνομία και τάξη. Γι αυτό εμείς σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας είτε η υπόθεση αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ είτε τον κ. Βαξεβάνη. Δεν θα τολμούσα να γράψω ύβρεις για κάποιον που τον καλεί ο εισαγγελέας. Γιατί; Γιατί εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς».

Η αλήθεια θα φανεί

Απαντώντας ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι «το πρόβλημά σας είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς» και δηλώνοντας δικαιωμένος για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ τόνισε ότι η αλήθεια θα φανεί.

Σε ότι αφορά τη δίωξη κατά Βαξεβάνη ο Παύλος Πολάκης τόνισε απευθυνόμενος προς τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Του Βαξεβάνη του στήσατε μια διαδικασία στην εισαγγελέα γιατί αποκάλυψε ότι η Novartis στις ΗΠΑ πλήρωσε 350 εκατ. ευρώ επειδή τα πήραν πολιτικοί και υπηρεσιακοί στην Ελλάδα. Γιατί δεν ζητάς από την κυβέρνησή σου να απαιτήσει από την Novartis να επιστρέψει τα λεφτά;»

Αναφορικά με τις τιμές των διαγνωστικών τεστ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας τα προμηθεύεται με 11 ευρώ ενώ οι κλινικές με 5 – 7 ευρώ και ζήτησε το πλαφόν να κατέβει στα 25 ευρώ.

Δρ. Τζέκιλ και κ. Χάιντ

Ανταπαντώντας ο υπουργός Ανάπτυξης είπε για τις τιμές των τεστ: «Σύμφωνα με την σημερινή λίστα της ΕΕ η Ελλάδα έχει τις χαμηλότερες τιμές κατά μέσο όρο. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να σταματήσει επιτέλους η προπαγάνδα».

Επανερχόμενος στις δικαστικές υποθέσεις σημείωσε: «Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είστε κάτι σαν «Δρ. Τζέκιλ και κ. Χαϊντ. Ο κ. Τσίπρας έγραψε στο Documento άρθρο, υπερασπίστηκε τον κ. Βαξεβάνη και κατηγόρησε την Δικαιοσύνη ως υποχείριο της κυβέρνησης. Γιατί; Γιατί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάλεσε τον κ. Βαξεβάνη για τέσσερα κακουργήματα. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου είναι πως η Δικαιοσύνη χειραγωγείται από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη η οποία θα πέσει σύντομα.

Τικ – τακ

»Από χθες όμως πανηγυρίζετε επειδή ένας άλλος δικαστής αποφάσισε να παραπέμψει κάποιους συνεργάτες μου. Η εισαγγελική παραπομπή είναι καταδίκη; Αν είναι καταδίκη έχει καταδικαστεί και ο κ. Βαξεβάνης. Εγώ για την περίπτωση του κ. Βαξεβάνη δεν έκανα ούτε τουιτ. Γιατί; Γιατί σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης με τον κ. Παύλο Πολάκη να φωνάζει από τα έδρανα της Ολομέλειας «τικ – τακ».

«Ή το τεκμήριο αθωότητας ισχύει για όλους ή για κανένα. Εγώ λέω μέχρι να υπάρξει καταδίκη στο δικαστήριο καλό είναι να μην εμπλεκόμαστε. Στην προκειμένη περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ να προσθέσω και κάτι άλλο. Στην δίκη θα είμαι μάρτυρας υπερασπίσεως των ανθρώπων αυτών. Γνωρίζω ότι είναι παντελώς αθώοι. Η δε Ανδρονίκη Θεοφυλάτου είναι η καλύτερη συνεργάτης που έχω» είπε σε άλλο σημείο ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ και τεράστιο σκάνδαλο

Για το θέμα των διώξεων για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Το ελάχιστο που θα μπορούσε να συμβεί σε μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση αν αποκαλύπτονταν ότι η Δικαιοσύνη στέλνει οριστικά στο “σκαμνί” με βαρύτατα κακουργήματα διαφθοράς στενούς συνεργάτες υπουργού, θα ήταν η αποπομπή ή η παραίτηση του εμπλεκόμενου υπουργού.

»Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με το καθεστώς Μητσοτάκη στο οποίο υπουργός είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η ιστορία του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ένα άλλο τεράστιο σκάνδαλο της Δεξιάς όπου γαλάζια τρωκτικά έκαναν πάρτι με δημόσιο χρήμα το οποίο η ΝΔ βάφτισε και αυτό σκευωρία και φρόντισε μάλιστα να επιβραβεύσει μετεκλογικά τους πρωταγωνιστές του.

»Ενέταξε στα ψηφοδέλτια της τον κατηγορούμενο Σταμάτη Πουλή, η σύζυγός του επίσης κατηγορούμενη συνεχίζει να είναι συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη ενώ η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ διορίστηκε στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, την οποία εποπτεύει βέβαια ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

»Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή για να απαλλαγεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η χώρα από την “σαπίλα” και την διαφθορά του καθεστώτος Μητσοτάκη».