Η Volkswagen έκλεισε το 2021 με πωλήσεις περίπου 4,897 εκατομμύριων οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει μείωση της τάξης του 8% σε σύγκριση με το 2020. Όμως, η είδηση εστιάζεται στο γεγονός, ότι ο γερμανικός όμιλος κατάφερε, το 2021 η εταιρεία να διπλασιάσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών σε όλο τον κόσμο.

Σε νούμερα, οι πωλήσεις εξηλεκτρισμέων οχημάτων ήταν περίπου 369.000 αυτοκινήτων, αύξηση 73% σε σύγκριση με το 2020. Από αυτά, τα 263.000 ήταν αμιγώς ηλεκτρικά (+97%) ενώ 106.000 plug-in υβριδικά (+33 %).

Σε δηλώσεις του, ο Ralf Brandstätter, Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Volkswagen, τόνισε: «Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχουμε φτάσει σε κορυφαία θέση για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη. Με τη στρατηγική μας “ACCELERATE” και την επέκταση του χαρτοφυλακίου μοντέλων, θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον ρυθμό της επίθεσης στην ηλεκτροκίνηση. Πριν το τέλος του τρέχοντος έτους θα προστεθεί στη γκάμα το ID.BUZZ, κάνοντας την ID. οικογένεια μοντέλων ακόμα πιο ολοκληρωμένη.» Τα μοντέλα που συνέβαλαν στην αύξηση των πωλήσεων της είναι το νέο ID.3 και το ID.4.

Στην Ευρώπη, ανήλθε στο εντυπωσιακό 19,3% των παραδόσεων της μάρκας (2020: 12,6%).

Το πιο δημοφιλές μοντέλο BEV της Volkswagen παγκοσμίως είναι το ID.4, το οποίο τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του στην αγορά επιβεβαίωσε και σε επίπεδο πωλήσεων τον τίτλο του «Παγκόσμιου Αυτοκίνητου της Χρονιάς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από