Ο Νάσερ Αλ Ατίγια , με το δυνατό, αγωνιστικό της Toyota, φανέρωσε για ακόμη μια φορά τις οδηγικές ικανότητες του, στην έρημο και τον 15θημερο αγώνα, στο Ντακάρ. Εκεί, όπου μηχανές και πληρώματα δοκιμάζονται σε αντίξοες συνθήκες. Όμως, ο Νάσερ Αλ Ατίγια κατάφερε να στεφθεί νικητής, και να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγάλους θρύλους του Ράλι Ντακάρ, μετά τον τερματισμό του, στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας . Εκεί, οι οπαδοί του τον υποδέχθηκε για  τέταρτη φορά στην καριέρα του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, και για δεύτερη με την εργοστασιακή Toyota Gazzo Racing μετά το 2019.

Ο Αλ Τίγια είναι 51 ετών, οδηγός αγώνων από το Κατάρ, που είχε κερδίσει επίσης το 2011 με το VW Touareg και το 2016 με το Mini All4 Racing. Ο Καταριανός οδηγός ισοφάρισε τις τέσσερις νίκες του Άρι Βάτανεν, και βρίσκεται πίσω μόνο από τον Στεφάν Περερανσέλ, που έχει 8 νίκες με αυτοκίνητο (και άλλες 6 με μοτοσικλέτα).

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σεμπαστιάν Λεμπ, που έδωσε μεγάλη μάχη για να καλύψει τον χρόνο που τον κάλυπτε από τον Νάσερ, όμως, αυτό αποδείχθηκε τελικώς, ανέφικτο.

Στις μοτοσυκλέτες o Σαμ Σάντερλαντ πήρε τη δεύτερη νίκη του στο Ντακάρ,  ενώ, δεύτερη θέση βρέθηκε ο Πάμπο Κουιντανίλα (+3:27 λεπτά).

Στα Quad νικητής ήταν ο  Αλεξάντερ Γκιρούντ,  στα φορτηγά όπως πέρυσι έτσι και φέτος κέρδισε ο έμπειρος Ντίντρι Σοντίκοβ με την ομάδα της Kamaz.