Με την παραλλαγή Όμικρον να επελαύνει στη χώρα και τη διασπορά των κρουσμάτων κοροναϊού να είναι πλέον ανεξέλεγκτη, χιλιάδες χρήστες στο Twitter έχουν ξεσηκωθεί για το μεγάλο κόστος των μοριακών τεστ (PCR) και ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σχετικό hashtag #Δωρεάν_pcr_test που έχει δημιουργηθεί έχει ξεπεράσει τις 14.000 tweets, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς και να βρίσκεται στην κορυφή της πλατφόρμας.

Οι αντιδράσεις, οι οποίες μάλιστα έχουν λάβει και πολιτική διάσταση με τον υπουργό Υγείας να χαρακτηρίζει «λαϊκιστές» όσους ζητούν μαζικά δωρεάν PCR, έρχονται ενόσω έξω από δημόσιες και ιδιωτικές δομές που πραγματοποιούν ελέγχους οι ουρές πολιτών είναι ατέλειωτες, ενόψει και του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν.

Σημειώνεται πάντως, πως η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, διευκρίνισε την Πέμπτη πως δεν χρειάζεται PCR μετά από θετικό rapid. «Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα και μεγάλη ταλαιπωρία, είναι καλύτερα με το rapid test να μείνουμε στο σπίτι» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, είχε εξηγήσει πως μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά και θέλουν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουν το rapid με μοριακό.

Δείτε κάποιες αντιδράσεις στο Twitter