Τέσσερις μήνες μετά το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, που βύθισε σε θλίψη όλο τον ελληνισμό, η κόρη του Μαργαρίτα μίλησε για τις δύσκολες ώρες που έζησε ο συνθέτης πριν τον θάνατό του.

Η ίδια αποκάλυψε ότι η υγεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη ήταν πάρα πολύ επιβαρυμένη τους τελευταίους μήνες της ζωής του και ότι ο ίδιος ήθελε να πεθάνει για να ξεκουραστεί.

«Ήταν ένα βασανιστήριο για εκείνον. Ήθελε να πεθάνει» αναφέρει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη και συγκλονίζει: «Ο άνθρωπος σάπιζε πάνω σε ένα κρεβάτι. Στις παλιές εποχές οι άνθρωποι σε τέτοιες καταστάσεις θα είχαν πεθάνει από καιρό. Σήμερα τους κρατάμε με μηχανική υποστήριξη. Ίσως το πιο θλιβερό σε όλο αυτό είναι ότι είχε πλήρη διαύγεια. Υπέφερε πραγματικά».

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη στη συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Νικόλιζα αποκάλυψε ακόμα ότι δεν έχουν πει στη μητέρα τους ότι ο Μίκης έφυγε από τη ζωή. Υποστηρίζουν ότι είναι σε πολύ δύσκολη θέση και δεν θα μπορούσε να αντέξει μια τέτοια απώλεια.

«Νιώθω ηρεμία μετά τον χαμό του. Δεν υπάρχει θλίψη, υπάρχει μια γλύκα για εκείνον και μια ωραία ανάμνηση» αναφέρει η κόρη του και συνεχίζει: «Βέβαια, ήταν πολλά χρόνια άρρωστος και το πιο λυπηρό για μένα είναι ότι τις περισσότερες φορές καθόμουν μπροστά  σε έναν ακίνητο άνθρωπο. Δεν ήταν εκείνος ο Μίκης, ο δυνατός, που σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά του. Ήταν ένας πολύ δυστυχισμένος άνθρωπος λόγω της ακινησίας του. Στενοχωριόταν όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Από την άλλη, στο ίδιο σπίτι είναι και η μαμά μου, πάλι σε ακινησία. Έχει έναν βαθμό άνοιας, αλλά εκείνη είναι μέσα στην τρελή χαρά».