Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης κατηγορώντας την για νέα λάθη, νέες αντιφάσεις και παλινωδίες στην διαχείριση της πανδημίας του κοροναϊού.

Η πανδημία κινείται ανεξέλεγκτα

Όπως τόνισε ο κ. Κατρίνης μιλώντας στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί ένα νέο lockdown καλώντας την κυβέρνηση να πάψει να αυτοσχεδιάζει ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι προέχουν τα μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και όχι η διενέργεια εκλογών.

«Προκειμένου να αποφύγουμε ένα καταστροφικό lockdown, τόσο για την κοινωνία όσο και την οικονομία, η κυβέρνηση πρέπει να συνέλθει, να σοβαρευτεί, να πάψει να αυτοσχεδιάζει και να αναλάβει τις ευθύνες της» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ και προσέθεσε:

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν ζητά εκλογές με 100 νεκρούς την ημέρα και την πανδημία να κινείται ανεξέλεγκτα. Το Κίνημα Αλλαγής ζητά να παρθούν επιτέλους μέτρα που προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή και να υπάρξει έλεγχος για την εφαρμογή τους».

Λάθη, αντιφάσεις και παλινωδίες

Ο κ. Κατρίνης επεσήμανε ότι η πίεση που δημιουργεί στην κυβέρνηση η αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας, την οδηγεί σε νέα λάθη, νέες αντιφάσεις και παλινωδίες, σχολιάζοντας ότι  τη Δευτέρα έγιναν διαρροές προς τα ΜΜΕ, και μάλιστα με την συμμετοχή του Υπουργού Επικράτειας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, περί υποχρεωτικού rapid  test – με έξοδα των πολιτών  – για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, για να έρθει την επόμενη μέρα ο Πρωθυπουργός και να προχωρήσει σε ολική αναδίπλωση, λέγοντας ότι «εμπιστεύεται την ωριμότητα των πολιτών».

Ο Πρόεδρος του  Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, όμως, και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας ξεκάθαρα είπε ότι δεν υπήρξε εισήγηση των επιστημόνων για rapid test σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης και αναρωτήθηκε: «Συνεπώς, τίθεται ευθέως το ερώτημα: η διαρροή για το υποχρεωτικό rapid test έγινε κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των επιστημόνων ή ήταν ιδέα των στελεχών της κυβέρνησης;».

Παραφιλολογία

Μάλιστα εν μέσω των προαναγγελιών για νέα περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για «νέα παραφιλολογία» σημειώνοντας ότι «τις επόμενες μέρες ή ώρες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε και υπουργούς, που παριστάνουν εδώ και πολύ καιρό τους λοιμωξιολόγους – έχοντας παραμερίσει τους επιστήμονες – να συμμετέχουν σε αυτή την παραφιλολογία.

»Όταν η ίδια η κυβέρνηση εργαλειοποιεί, υποβαθμίζει και περιθωριοποιεί τους επιστήμονες, είναι αναμενόμενο ότι οι πολίτες διχάζονται και γίνονται δύσπιστοι – έτσι φτάσαμε στις 20.000 απώλειες από την έναρξη της πανδημίας».