Συνελήφθη ένας εκ των δολοφόνων του σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ευρωπαϊκό Ραδιόφωνο RTL μετέδωσε ότι ένας από τους ύποπτους δολοφόνους του Τζαμάλ Κασόγκι συνελήφθη στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι.

Το μέσο ενημέρωσης ισχυρίζεται ότι το άτομο επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πτήση για την Σαουδική Αραβία, προτού συλληφθεί.

Σύμφωνα με το RTL, ο συλληφθείς ονομάζεται Khaled Aedh Al-Otaibi και ταξίδευε με το πραγματικό του όνομα και το διαβατήριό του, αν και οι Αρχές εξακολουθούν να ελέγχουν την ταυτότητά του για να το επιβεβαιώσουν.

Ένταλμα σύλληψής του είχε εκδώσει η Ιντερπόλ, μετά από αίτημα της Τουρκίας.

Πηγή της αστυνομίας είπε ότι ήταν στη λίστα καταζητούμενων από τους Γάλλους, ενώ τη σύλληψή του επιβέβαιωσε και η γαλλική αστυνομία, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση του συλληφθέντα στην Τουρκία.

Ο σαουδάραβας δημοσιογράφος είχε δολοφονηθεί το 2018, αφότου μπήκε στις εγκαταστάσεις του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο σαουδάραβας διάδοχος πρίγκιπας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, αποκάλυψε αργότερα ότι η δολοφονία του έγινε από μία ομάδα αδίστακτων κρατικών πρακτόρων και υποσχέθηκε να τιμωρήσει τους υπεύθυνους.

Έκθεση του ΟΗΕ, που δημοσιεύτηκε το 2019, αναφέρει πως η δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι «αποτελούσε άνευ δίκης εκτέλεση, για την οποία είναι υπεύθυνο το Κράτος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας».