Η Nissan Motor Co., Ltd. παρουσίασε το Nissan Ambition 2030, το νέο μακροπρόθεσμο όραμά  της για την ενίσχυση της κινητικότητας και όχι μόνο.

Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, η Nissan θα προσφέρει συναρπαστικά, ηλεκτροκίνητα οχήματα και τεχνολογικές καινοτομίες ενώ θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της παγκοσμίως.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Μακότο Ουτσίντα, δήλωσε: “Ο ρόλος των εταιρειών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Με το Nissan Ambition 2030, θα οδηγήσουμε τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, θα προωθήσουμε τεχνολογίες για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και θα επιδιώξουμε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Θέλουμε να μεταμορφώσουμε την Nissan ώστε να γίνει μια βιώσιμη εταιρεία που χρειάζονται πραγματικά οι πελάτες και η κοινωνία.”

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, η Nissan επιδιώκει να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα τροφοδοσίας μπαταριών για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση οχημάτων και να υποστηρίξει τον αυξανόμενο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων που χρησιμοποιούνται.