Η πλέον γνωστή ατάκα του «Νονού», Βίτο Κορλεόνε στη διάσημη ταινία του Κόπολα είναι: «Θα του κάνω μια προσφορά που δεν θα μπορεί να αρνηθεί».

Αν και αρχικά δείχνει ως μια… γενναιόδωρη πρόθεση, ουσιαστικά κρύβει μια απειλή ότι ουσιαστικά ο αντίπαλος δεν μπορεί να αρνηθεί έτσι κι αλλιώς. Θα κάνει… ό,τι του πει η μαφία.

Κάπως έτσι σκέπτονται πλέον όσοι επιχειρούν να μονιμοποιήσουν το παρακράτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι όσοι πλέον δεν έχουν το θάρρος να αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα, αλλά προσφεύγουν σε μαφιόζικες ενέργειες.

Αφού ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όπως διοικείται, δείχνει ότι ο πάτος έχει και… απόπατο, πλέον μπήκαμε σε πιο μαφιόζικες ενέργειες και σε «προσφορές» που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί.

Μια τέτοιο «προσφορά» έζησε και ο διοικητικός δικαστής, Αθ. Κουτρίκης, ο οποίος είδε το αυτοκίνητό του να γίνεται σμπαράλια από ανθρώπους με κουκούλες οι οποίοι ανέλαβαν «εργολαβία» την προστασία του παρακράτους.

Και είναι αυτοί που έστειλαν πριν από λίγες ώρες το «μήνυμα» στον διοικητικό δικαστή, να μην πολυμπαίνει στα χωράφια της παράνομης διοίκησης της ΕΠΟ.

Σε μια χρονική στιγμή που ξεκινούσε η αναψηλάφηση των έκνομων ενεργειών της ΕΠΟ, ειδικά του σκανδάλου με την παράνομη αδειοδότηση των 10 ομάδων της Super League 2, έρχεται μια μαφιόζικη επίθεση να αναδείξει τον φόβο και τρόμο που επικρατεί πίσω από τις κουρτίνες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κι όταν το παρακράτος τα βάζει με διοικητικό δικαστή, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά.

Ειδικά μάλιστα όταν ο συγκεκριμένος δικαστής λέγεται ότι είχε οριστεί εισηγητής δηλαδή είχε την δικογραφία της υπόθεσης για την αναψηλάφηση του σκανδάλου των 10 ομάδων.

Το… έργο των αγνώστων στο αυτοκίνητο του δικαστικού

Ειδικά από τη στιγμή δηλαδή που είχε πάρει στα χέρια του τον «καυτό» φάκελο των παράνομων ενεργειών της «τριανδρίας» που διοικεί αυτή την περίοδο το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Και κυρίως ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν πληροφορίες ότι ο συγκεκριμένος δικαστικός έχει υποβάλει την παραίτησή του από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Κάποιοι επιχειρούν να αποσυνδέσουν την επίθεση σε βάρος του αυτοκινήτου του δικαστικού με τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν την ΕΠΟ.

Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι μια… αόρατη δύναμη χτύπησε ξαφνικά το αυτοκίνητο του ανώτατου  δικαστή ή ότι υπάρχει «κάτι άλλο» που δεν γνωρίζουμε εμείς οι πτωχοί. Αλλά που το γνωρίζουν οι μεγαλοπαράγοντες της ΕΠΟ αποκλειστικά υπεύθυνοι γι αυτή την δυσωδία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν δει κανείς μόνο την ανακοίνωση – καταδίκη της επίθεσης από την ΕΠΟ θα καταλάβει περί ποίου πράγματος μιλάμε.

Καταδικάζει βεβαίως την επίθεση (δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς) αλλά επιτίθεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γιατί συνδέουν την επίθεση αυτή με τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Εν όψει της ολοκλήρωσης της αστυνομικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει επίσης την έκπληξή της για την προσπάθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ να συνδέσουν τη συγκεκριμένη επίθεση τόσο με υποθέσεις που πρόκειται να εξεταστούν στο ΔΔΠ όσο και με το Ελληνικό Ποδόσφαιρο συνολικά».

Ξέρουν κάτι παραπάνω από την Αστυνομία οι φωστήρες του κτιρίου στο Πάρκο Γουδή; Το γεγονός ότι ένας τακτικός δικαστής δέχεται επίθεση ενώ έχει αναλάβει να καθαρίσει την Κόπρο του Αυγεία, δεν… υποψιάζει καθόλου τους παράγοντες της ΕΠΟ;

Αραγε να πιστεύουν ότι το ξύλο που διαπέρασε το τζάμι του αυτοκινήτου του δικαστή… απλά έπεσε από τον ουρανό;

Η μήπως είναι προνομιακοί συνομιλητές των ενόχων της επίθεσης και τους διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο;

Για το γεγονός ότι έχει ενημερωθεί το Τμήμα Αθλητικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας;

Αστρικές συμπτώσεις!

Χρειάζεται προσοχή

Αλλά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος θα πρέπει να δείξει την δέουσα προσοχή γιατί φαίνεται στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, όπου προϊστάμενος είναι ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Κολιντζάς, να ισχύουν άλλοι νόμοι…….κάμερες στο ΟΑΚΑ να μην λειτουργούν, οι απειλές να βαφτίζονται φωνασκίες και οι επιθέσεις με καδρόνια σε αυτοκίνητα να παρουσιάζονται ως … μάνα εξ ουρανού.

Ηρθε η ώρα να βάλουμε το δάκτυλο «επί τον τύπον των ήλων». Να πούμε ξεκάθαρα τι ακριβώς συμβαίνει, κι αν τελικά κάποιοι επιθυμούν να βασιλεύει ο… Βίτο Κορλεόνε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος διοικητικός δικαστής, συμμετέχει στα Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στην Ομοσπονδία.

Και είναι ο ίδιος που πήρε το φάκελο της αναψηλάφησης στα χέρια του μόλις λίγες ώρες προτού δει… καινούργιο το αυτοκινήτό του.

Δεν είναι μήνυμα αυτό; Δεν μπορεί να είναι ένα μήνυμα που λέει: «πρόσεχε την εισήγησή σου, γιατί διακυβεύονται θέσεις, εξουσία, λεφτά, παραγοντιλίκι;»

Γιατί αν ο εν λόγω δικαστικός επικυρώσει, όπως οι προκάτοχοί του το σκάνδαλο που σοβεί, τότε κάποιοι πρέπει να εκπέσουν της θέσης τους.

Κάποια πρωτοκλασάτα στελέχη της ΕΠΟ που τώρα πιστεύουν ότι έχουν την απόλυτη δύναμη, θα πρέπει να πάνε σπίτι τους.

Ποιος δεν θα ήθελε να είναι όλα τα παραπάνω ψέματα;

Ποιος δεν θα ήθελε το σπασμένο αυτοκίνητο του δικαστικού να είναι… σύμπτωση ή απλά να έπαιζαν τα παιδιά της γειτονιάς και να… κλώτσησαν κατά λάθος της μπάλα.

Μακάρι να μην ήταν μαφιόζικες ενέργειες που συνδέονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όμως, η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια. Και στην ΕΠΟ η τιμιότητα έχει πάει περίπατο προ πολλού.

Το θέμα είναι λοιπόν πως θα «απαντήσει» το συντεταγμένο και ευνομούμενο κράτος στις μαφιόζικες επιθέσεις. Θα αφήσει το παραποδόσφαιρο να οδηγεί σε παραίτηση ευρωβουλευτές και ανώτατους δικαστικούς; Ή επιτέλους θα πράξει το αυτονόητο για να επανέλθει η νομιμότητα.

Πιάσαμε πάτο.