Με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα, που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ιωνικού στο Καραϊσκάκη (1-0) για την 9η αγωνιστική της Super League και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον το δώρο που του έκανε χθες ο Απόλλων Σμύρνης (σ.σ 2-2 με την ΑΕΚ).

Οι Ερυθρόλευκοι με το τέρμα του 27χρονου μεσοεπιθετικού πέτυχαν την τέταρτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα και πλέον βρίσκονται στο +3 από την ΑΕΚ και στο +4 από τον ΠΑΟΚ. Οι πρωταθλητές έκαναν το καθήκον τους και την επόμενη αγωνιστική πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με την Ενωση (21/11), με στόχο να αυξήσουν τη διαφορά από τους Κιτρινόμαυρους.

Μια πύρρειος νίκη για τον Ολυμπιακό, καθώς κατά τη διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκαν οι Κούντε, Παπασταθόπουλος και Γκάρι Ροντρίγκες, με τον Πέδρο Μαρτίνς να πραγματοποιεί τρεις αναγκαστικές αλλαγές.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Κούντε και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τον Αγκιμπού Καμαρά λίγο πιο μπροστά. Οι Ροντρίγκες και Μασούρας ήταν στα δύο άκρα, με τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη, ο τεχνικός του Ιωνικού, Δημήτρης Σπανός, ξεκίνησε τον Ιωνικό με την εξής 11άδά:  Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαφέας, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Καμπράλ, Ματσούκας, Άοσμαν και Τουράμ.

Ευκαιρία με τον Μασούρα

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης άγγιξε το γκολ με τον Μασούρα. Ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε ωραία πάσα στον μεσοεπιθετικό των Πειραιωτών, αυτός κατέβασε με το δεξί και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε και κράτησε το μηδέν. Τρία λεπτά αργότερα ο Ιωνικός απάντησε στην ευκαιρία του Μασούρα με τον Τουράμ. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων βγήκε απέναντι από τον Βατσλίκ, σούταρε, αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε.

Πίεση και 1-0

Στο 9’ ο Γκάρι Ροντρίγκες δοκίμασε το πόδι του, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ. Στο 12’ ο Ολυμπιακός απείλησε με το φάουλ του Κούντε, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού στο 17’ να ανοίγει το σκορ με τον Γιώργο Μασούρα. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε ωραία κίνηση, βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ιωνικού, πήρε την μπάλα, την γύρισε στον Μασούρα και αυτός με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 1-0 του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι πριν συμπληρωθεί το 20άλεπτο άνοιξαν το σκορ με τον διεθνή μεσοεπιθετικό, μετά την ωραία προσπάθεια που έκανε ο Γκάρι Ροντρίγκες και το τελείωμα του Γιώργου Μασούρα.

Απείλησαν Λαλά και Ροντρίγκες

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε ενστικτωδώς το σουτ του Λαλά, μετά τη σέντρα που του έκανε ο Γκάρι Ροντρίγκες. Στο 32’ οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Τικίνιο έστρωσε στον διεθνή εξτρέμ, αυτός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Χουτεσιώτης και πάλι απέκρουσε. Λίγα λεπτά μετά το μισάωρο οι τελικές ήταν στο 7-3 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Προβλήματα με Κούντε και Σωκράτη

Στο 41’ ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Πιερ Κούντε τραυματίστηκε, με τον Μαντί Καμαρά να παίρνει τη θέση του Καμερουνέζου. Τα εναπομείναντα λεπτά κύλησαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 1-0.

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στη δεύτερη αλλαγή του στο παιχνίδι και πάλι αναγκαστική, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να παίρνει θέση στον αγωνιστικό χώρο αντικαθιστώντας τον τραυματία Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Νέο πρόβλημα με Γκάρι Ροντρίγκες

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη άνηκε στον Ολυμπιακό και στον Γκάρι Ροντρίγκες. Ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι στο 49’ κατέβασε ωραία την μπάλα και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Γκάρι Ροντρίγκες δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα από τον Βαλεριάνο και τρία λεπτά αργότερα έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ονιεκούρου να παίρνει τη θέση του. Μετά τους Κούντε και Παπσταθόπουλο βγήκε νοκ-άουτ και ο Γκάρι Ροντρίγκες λόγω τραυματισμού, με τον Μαρτίνς να κάνει τρεις αναγκαστικές αλλαγές. Στο 64’ και στο 67’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τους Τουράμ και Καμπράλ, με το σουτ του πρώτου να φεύγει άουτ και το αντίστοιχο του δεύτερου να μπλοκάρεται από τον Τόμας Βατσλίκ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ανδρούτσο και Ελ Αραμπί στις θέσεις των Μασούρα και Τικίνιο. Στο 74’ μάλιστα ο Μαροκινός άγγιξε το 2-0. Ο Αφρικανός επιθετικός, μετά την προσπάθεια του Ονιεκούρου, σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε. Ένα λεπτό αργότερα ο Αγκιμπού σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δύο φάσεις μέσα σε δύο λεπτά για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Στο τελευταίο 15άλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι και να φτάνει στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη του.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος (46′ λ. τρ. Παπαδόπουλος), Σισέ, Ρέαμπτσουκ – Κούντε (41′ λ. τρ. Μαντί Καμαρά), Εμβιλά – Ροντρίγκες (63′ Ονιεκούρου), Α. Καμαρά, Μασούρας (72′ Ανδρούτσος) – Τικίνιο (73′ Ελ Αραμπί).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Μύγας, Βαφέας (90’+2′ Μάναλης), Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος – Ρομαό, Ντάλσιο – Καμπράλ (76′ Λένις), Ματσούκας (76′ Ντελγκάδο, 90’+2′ Κάνιας), Άοσμαν – Τουράμ.