Δεν έχουν τέλος τα αρνητικά ρεκόρ στη χώρα μας, καθώς όπως φαίνεται τα κρούσματα σήμερα θα είναι ακόμη πιο ψηλά από χτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες μολύνσεις σήμερα θα φτάσουν τις 6.000 με τις προβλέψεις των ειδικών να βγαίνουν αληθινές πιο νωρίς απ΄όσο υπολογιζόταν.

Μισή ώρα μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση τόσο της επιτροπής επιδημιολόγων όσο και της Ολομέλειας της Επιτροπής, η οποία θα εισηγηθεί τα νέα μέτρα στην κυβέρνηση.

Σε πρώτο πλάνο τα νέα μέτρα στα οποία προσανατολίζεται η Επιτροπή και η κυβέρνηση θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους πολίτες και τις κόκκινες περιοχές.

Συγκεκριμένα αναμένονται:

  • Περισσότεροι περιορισμοί σε ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ.
    Παραδείγματος χάριν οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο.
  • Αύξηση του testing σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία. Δηλαδή να υποχρεούνται σε rapid test 3 φορές την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.
  • Αύξηση του testing στους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα.

Στο τραπέζι είναι και:

  • Απαγόρευση εισόδου στους ανεμβολίαστους σε θέατρα, κινηματογράφους.
  • Επιπλέον testing για την είσοδό τους σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από