Ο Αρης ήταν η καλύτερη ομάδα στο ΟΑΚΑ. Από το πρώτο λεπτό έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα υπεροχής στην ΑΕΚ. Εκανε ό,τι έπρεπε για να νικήσει. Αλλά δεν πήρε αυτό που έπρεπε και άξιζε. Ούτε από το παιχνίδι. Ούτε από τους διαιτητές της αναμέτρησης. Με τη διαιτησία Διαμαντόπουλου και VAR να καθορίζει τον νικητή.

Τον λάθος νικητή. Τον νικητή του παρασκηνίου. Αλλά όχι του πραγματικού ποδοσφαίρου. Διότι σήμερα, στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ νίκησε επειδή είναι πιο δυνατή στις σκιές. Οχι στην μπάλα.

Οι Θεσσαλονικείς διέλυσαν την Ενωση. Το 13-0 στα κόρνερ το 60-40 της κατοχής, είναι μόνο κάποια από τα πολλά που έγιναν στο παιχνίδι. Οπως και οι 5-18 τελικές. Αλλά η στατιστική στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν «εξηγεί» πώς η ΑΕΚ κέρδισε ένα παιχνίδι στο οποίο έκανε μόνο 5 τελικές, όλες στο πρώτο ημίχρονο, εκ των οποίων η μία με πέναλτι, που δεν ήταν!

Πέναλτι που δόθηκε σε βουτιά του Μάνταλου. Ξεκάθαρη βουτιά. Πέναλτι που εξετάστηκε από το VAR. Και παρόλα αυτά… υποδείχθηκε!

Ενα VAR με… περίεργη λογική. Στο 7′ ο Ρότα κάνει εγκληματικό φάουλ στον Εντιαγέ. Εύκολα απευθείας κόκκινη κάρτα. Αλλά ο Διαμαντόπουλος δείχνει κίτρινη. Ο Ρότα κάνει ανάλογο φάουλ στο 17′. Η αποβολή είναι σαφής.

Ο Διαμαντόπουλος, όμως, λέει «παίζεται», αφήνει τον παίκτη της ΑΕΚ στο γήπεδο και αλλοιώνει το παιχνίδι. Ο Γιαννίκης κατάλαβε γρήγορα τι έγινε. Και αμέσως σήκωσε τον Μισελέν. Τον πέρασε στο παιχνίδι στο 26′ και έτσι το θέμα «έσβησε». Με τον Αρη να μένει μάταια διαμαρτυρόμενος.

Σε ένα παιχνίδι, λοιπόν, που αλλοιώθηκε με μια αποβολή και ένα πέναλτι που δεν δόθηκαν υπέρ του Αρη, η ΑΕΚ νίκησε 2-1, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μήτογλου στο 71′, επειδή γκρέμισε τον Καμαρά, που εβρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Απόφαση που ο Ελληνας διαιτητής δεν πήρε σε πρώτο χρόνο, καθώς λανθασμένα έδειξε κίτρινη. Εως ότου τον εγκάλεσε το VAR.

Με αυτά και με αυτά, λοιπόν, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, με τα γκολ των Μήτογλου (15) και Μάνταλου (37 πεν.), έκανε το 3 στα 3 και παρουσία περίπου 25.000 θεατών στο ΟΑΚΑ, έμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας της Super League μετά τις αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής. Αντίθετα, ο Αρης μένει με την πίκρα της σπουδαίας εμφάνισης, αλλά με την ήττα, καθώς το γκολ του ατέο Γκαρσία στο 73′ δεν έφτασε.

Ο Άρης παρατάχθηκε με επιθετικό πλάνο και βγήκε μπροστά από την αρχή. Στο 7’ και στο 11’ οι Μπερτόγλιο και Γκάμα «τσέκαραν» τα αντανακλαστικά του Στάνκοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 13’. Ο Γκάμα σούταρε, ο Στάνκοβιτς έδιωξε στη γωνία του και στη συνέχεια ο Μήτογλου έκοψε σωτήρια την προσπάθεια του Ματέο Γκαρσία. Αυτές οι ευκαιρίες αφύπνισαν την Ένωση που στο 16’ έκανε το 1-0! Ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πήγε στον Μήτογλου που με ένα ωραίο σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου!

Ο Άρης αντέδρασε και συνέχισε να πιέζει. Στο 23’ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε μια ανάσα από το 1-1. Ο Μπράμπετς έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση, η μπάλα σταμάτησε όμως στο δοκάρι! Το τέμπο στο ματς ήταν υψηλό με το παιχνίδι να μεταφέρεται από τη μία περιοχή στην άλλη. Η ΑΕΚ κράτησε λίγο περισσότερο την μπάλα και στο 37’ αναπτύχθηκε ωραία, με τον Μάνταλο να μπαίνει στην περιοχή, τον Μάνταλο να… βλέπει ανατροπή από τον Μπράμπετς και να υποδεικνύει πέναλτι, εν μέσω διαμαρτυριών από τον Τσέχο και τους συμπαίκτες του. Αλλά μάταια. Ο αρχηγός της ΑΕΚ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο Άρης είχε ένα βουνό να ανέβει, αλλά πάλι ήταν ανώτερος. Πήγε στα αποδυτήρια με δύο γκολ… στην πλάτη, ήταν πολύ δύσκολο να τα καταφέρει στο δεύτερο 45λεπτο. Η Ενωση οπισθοχώρησε, ο Άρης κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα αλλά δυσκολευόταν να βρει χώρους. Αλλά δεν τα παράτησε. Πήρε τους χώρους που του άφησε η ΑΕΚ, και όταν τα δεδομένα άλλαξαν στο 71′, έγινε ακόμη πιο πιεστικός. Ο Μήτογλου αποβλήθηκε όταν ανέτρεψε τον Καμαρά στερώντας του προφανή ευκαιρία για γκολ και αμέσως μετά ο Άρης μείωσε. Στο 74΄ από τη σέντρα του Σούντγκρεν ο Ματέο Γκαρσία με κεφαλιά έγραψε το 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στο 76΄ οι Θεσσαλονικείς «άγγιξαν» την ισοφάριση, αλλά ο Μισελέν απομάκρυνε πάνω στη γραμμή τη μπάλα μετά από προσπάθεια του Εντιαγέ.

Ο Άρης έκλεισε για τα καλά την ΑΕΚ στην περιοχή της και άγγιξε την ισοφάριση στο 76’. Μετά από γύρισμα του Μανσίνι, ο Σούντγκρεν θα βρεθεί φάτσα με την εστία, με τον Στάνκοβιτς εξουδετερωμένο, όμως ο Μισελέν θα διώξει πάνω στη γραμμή! Ο Γιαννίκης άλλαξε τον Σιμάνσκι με τον Τζαβέλλα, προκειμένου να ενισχύσει τα μετόπισθεν. Όλο το παιχνίδι είχε μεταφερθεί πλέον στην περιοχή της Ένωσης. Η κυριαρχία των «κίτρινων» ήταν απόλυτη στο β΄ ημίχρονο, ενώ συνολικά οι τελικές προσπάθειές τους ήταν 22 έναντι μόλις 5 της ΑΕΚ. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να ολοκληρώσουν το come back. Η Ένωση κράτησε το 2-1 με τον Στάνκοβιτς να δικαιούται τον τίτλο του πολυτμότερου, αλλά και τον Σάσα να χάνει γκολ που δεν… χάνεται στο 90+8΄!

AΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα (26΄ Μισελέν), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (77΄ Τζαβέλλας), Τάνκοβιτς (60΄ Λιβάι Γκαρσία), Μάνταλος (60΄ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (77΄ Αραούχο)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο (61΄ Σάσα), Εντιαγέ (77΄ Ιτούρμπε), Ματέο Γκρασία, Γκάμα (61΄ Μαντσίνι), Μπερτόγλιο (88΄ Χαϊροβιτς), Καμαρά.