Επίθεση στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στους 1110 θανάτους από τον κοροναϊό μέσα στον Οκτώβριο και εγκαλώντας την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη για την άρνησή τους να ενισχύσουν το ΕΣΥ και να λάβουν μέτρα για τα σχολεία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους χώρους εργασίας.

Μοναδική σταθερά

«9/2/21 ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι «διανύουμε το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία». Ο Οκτώβρης μας αφήνει με 1.110 απώλειες. Μοναδική σταθερά η άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει το ΕΣΥ και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για σχολεία, μέσα μεταφοράς και χώρους εργασίας» τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ναι ή όχι;

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος επανήλθε στην πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για τη σύσταση μιας κοινής αποδοχής επιτροπής επιστημόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει αν αποδέχεται ή όχι την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Για τρίτη φορά σε έναν χρόνο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για στοιχειώδη συνεννόηση στα αυτονόητα. Συνειδητά επιλέγει το δρόμο της μικροκομματικής αντιπαράθεσης, την ώρα που η χώρα καταγράφει τη μια αποτυχία μετά την άλλη», δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος προσθέτοντας:

«Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι η αντιπαράθεση που επιλέγει και καλλιεργεί ο κ. Μητσοτάκης εν μέσω τραγωδίας είναι ανόητη και επικίνδυνη. Και επαναφέρουμε εκ νέου τα ερωτήματα: Ναι ή όχι σε μία κοινής αποδοχής επιτροπή επιστημόνων; Ναι ή όχι στη στοιχειώδη συνεννόηση; Ναι ή όχι στην ενίσχυση του ΕΣΥ; Ναι ή όχι σε μια προσπάθεια να σώσουμε ζωές;».