Μετά την απόφαση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιώργου Πατέλη, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών εξετάζει αύριο τις αιτήσεις αποφυλάκισης άλλων τριών μελών του ναζιστικού μορφώματος.

Πρόκειται για τους:

– Αναστάσιο Πανταζή, πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ο οποίος έχει καταδικαστεί και συνέργεια στην απόπειρα δολοφονίας των Αιγύπτιων ψαράδων, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

– Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, που έχει καταδικαστεί και ως συνεργός στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σε κάθειρξη επτά ετών.

– Αναστάσιου Αναδιώτη, που επίσης έχει καταδικαστεί και ως συνεργός στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σε κάθειρξη επτά ετών.]

Ο Πανταζής είχε βασικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση ως πυρηνάρχης στο Πέραμα ενώ οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες τον υπέδειξαν στη δίκη ως επικεφαλής της επίθεσης εναντίον τους («Ελα να σου δείξω τι θα σου κάνει η Χ.Α.»).

Η απόφαση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη που έμεινε στη φυλακή για λιγότερο από έναν χρόνο προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, ενώ και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας διέταξε να του διαβιβαστεί η απόφαση με την οποία έγινε δεκτό το αίτημά του κρατούμενου, προκειμένου να μελετήσει αν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση.