Χωρίς αστυνομικούς στις εισόδους της εκκλησίας τελέστηκε ο Ορθρος στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια για τον εορτασμό του Πολιούχου θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία.

Η πόλη γιορτάζει σήμερα την απελευθέρωσή της από τον οθωμανικό ζυγό ενώ παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, τιμά τον Πολιούχο της Αγιο Δημήτριο.

Σύμφωνα με το grtimes, εκατοντάδες είναι οι πιστοί που από νωρίς το πρωί σπεύδουν για να προσκυνήσουν και να παρακολουθήσουν τη λειτουργία, με τα μέτρα της αστυνομίας να είναι δρακόντεια αφού στις 11.00 τελέστηκε η Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Φωτό από grtimes

Με τα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης του ιού να γίνεται προσπάθεια να κρατηθούν, δε λείπουν ούτε σήμερα οι πιστοί που κατεβάζουν τις μάσκες προκειμένου να ασπαστούν τις εικόνες, τόσο εντός όσο και εκτός του ναού.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, με ιερέα να βάζει μέσα νωρίτερα δύο πιστούς χωρίς μάσκα παρότι το απαγόρευσε προσωπικό της ΕΛΑΣ, ενώ άλλος ιερέας διαμαρτυρήθηκε για την έντονη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ έξω από το ναό με αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή να έχουν απομακρυνθεί από τις εισόδους.