Το  “Ολη η γη μια φωτιά”  είναι ένα καινούργιο τραγούδι το οποίο η Πολυξένη Καράκογλου δεν συμπεριέλαβε στον δίσκο  “Σημεία στίξης” που κυκλοφόρησε πρόσφατα  και εξηγεί το λόγο : “Με κακοποιημένο το συναίσθημα μετά από αυτή τη χρονιά και ακόμα πιο συγκεκριμένα από αυτό το καλοκαίρι, με τις πυρκαγιές να καίνε για μέρες την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, έγραψα αυτό το τραγούδι θέλοντας να μιλήσω για όλα αυτά που μας πνίγουν αλλά ανεχόμαστε χωρίς να γνωρίζουμε το γιατί. Θέλησα να το κυκλοφορήσω και είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τον δίσκο μου. Είναι μια ωδή στην πραγματικότητα μας. Αναζητώ τις αιτίες, καταθέτω ένα κομμάτι των σκέψεων μου και ζητάω να γίνουμε περισσότεροι».

Κάτω απ’ αυτό το συναισθηματικό βάρος δημιούργησε την νέα δισκογραφική της δουλειά κατά την περίοδο της καραντίνας . Για την νεαρή τραγουδοποιό στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζήσαμε όλοι υπάρχει    ένα  θετικό στοιχείο, μια παράμετρο που δεν είναι ορατή, αλλά    λειτούργησε ενθαρρυντικά για τους καλλιτέχνες “Εχει να κάνει με την τέχνη αλλά κυρίως με την επικοινωνία των καλλιτεχνών μεταξύ τους. Σε αυτές τις συνθήκες όπου ξαφνικά μείναμε μετέωροι να περιμένουμε τί μέλλει γενέσθαι για τον κλάδο μας, μιλήσαμε μεταξύ μας, συντονιστήκαμε και αλληλεπιδράσαμε.

Καινούργια τραγούδια

Από αυτό το γεγονός προέκυψαν και καινούργια τραγούδια αλλά και καινούργιες μουσικές συμπράξεις και φιλίες. Σε κάθε τι δύσκολο προκύπτει πάντα και κάτι όμορφο, έτσι δεν είναι;Ένα πράγμα που πιστεύω ότι μάθαμε όλοι οι καλλιτέχνες είναι πως πρέπει η τέχνη να παίρνει θέση και να υπάρχει σαν αντίλογος στα κακώς κείμενα της πραγματικότητας μας. Οπότε ναι, αλλάζει με όμορφα βήματα προς το καλύτερο”. Πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη να βρει έμπνευση σε μια περίοδο όπου όταν βρίσκοταν σε παύση; “Η αλήθεια είναι πως η πρώτη καραντίνα μας βρήκε με ένα μεγάλο κομμάτι του υλικού έτοιμο και με σχέδια για να μπούμε στη διαδικασία του στούντιο.

Στην αρχή όλοι μουδιάσαμε λίγο αλλά πολύ γρήγορα καταλάβαμε πως δεν επρόκειτο για έναν μήνα παύσης αλλά για μία πολύ πιο ουσιαστική κατάσταση και ευτυχώς συνεχίσαμε να δημιουργούμε, μπορώ να πω με περισσότερο πείσμα από πριν. Πιστεύω ότι ένας από τους βασικούς λόγους που «τη βγάλαμε καθαρή» κατά την διάρκεια του εγκλεισμού ήταν ότι υπήρξαμε σε επαφή με την τέχνη μας και παραγωγικοί”.

Σημείο στίξης

Ετσι δημιουργήθηκε το “Σημείο στίξης”  τίτλο που επέλεξε διότι  “σημεία στίξης είναι οι χρωματισμοί του γραπτού λόγου, ο τρόπος που η ομιλία μεταφέρεται στο χαρτί. Με αυτόν τον τίτλο προϊδεάζουμε τον κόσμο που θα ακούσει τα τραγούδια μας για τα διάφορα χρώματα που υπάρχουν στο άλμπουμ.” Τα τραγούδια της Πολυξένης Καράκογλου  αφηγούνται όπως λέει  ιστορίες δεμένες μεταξύ τους με το πέπλο της ζωής “ την πορεία ενός ανθρώπου στην αρένα γεμάτη με σημεία στίξης, χρώματα και βήματα. Ξεκινώντας με το πρώτο βήμα όπου συστήνεται, μέχρι τη στιγμή που αφηγείται πια ιστορίες σε έναν νέο άνθρωπο που είναι έτοιμος να γνωρίσει τον κόσμο” .

Στα άμεσα σχέδια  της τώρα βρίσκεται  η  επικοινωνία  του δισκογραφικού της. Ετσι αύριο θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του άλμπουμ στον ΙΑΝΟ όπου θα μιλήσει  με τον Νίκο Θρασυβούλου και θα τραγουδήσει   όλη την ιστορία που κρύβει αυτός ο δίσκος. Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στην Γκαλερί Δημιουργών θα παρουσιάσει  την μουσική παράσταση «Σημεία Στίξης» που έχει σαν ραχοκοκαλιά το άλμπουμ και αναφέρει την πορεία όλων των πτυχών της ζωής. Το ίδιο πρόγραμμα θα παρουσιάσει και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου   στο Faust .