Περισσότερα από 8.000 σχολεία δηλαδή το 60% επί του συνόλου των σχολικών μονάδων, έχουν εφαρμόσει το νόμο της αξιολόγησης, δήλωσε η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να προτρέπουν τους εκπαιδευτικού να παρανομούν και να τους υποδεικνύουν αξιολόγηση φασιόν.

Σε ότι αφορά τα μέτρα για τον κοροναϊό, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι μόνο 4 τμήματα είναι κλειστά στα 80.000 τμήματα σε όλη την Ελλάδα, πάμε πολύ καλά αλλά δεν εφησυχάζουμε και είμαστε σε επιφυλακή.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ τον Σεπτέμβριο, είχαμε λιγότερα κρούσματα κοροναϊού σε παιδιά απ’ ότι τον Αύγουστο και αυτό οφείλεται στο πρωτόκολλο που εφαρμόζουν αποτελεσματικά εκπαιδευτικοί μαθητές και γονείς.

«Γίνονται 1,2 εκατομμύρια τεστ την εβδομάδα μόνο από παιδιά», είπε

Αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, είπε ότι στους καθηγητές το ποσοστό εμβολιασμού, είναι πάνω από 92% και στους φοιτητές πάνω από 75%, αν και υπάρχουν πολλά τμήματα με ποσοστό εμβολιασμού φοιτητών πάνω από 90%.

Μιλώντας για τις κινητές μονάδες εμβολιασμού που λειτουργούν στα πανεπιστήμια είπε ότι δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση, καθώς οι πιο πολλοι είναι εμβολιασμένοι.