Για το καλύτερο τηλέφωνο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Apple έκανε λόγο ο Τιμ Κουκ, κατά την παρουσίαση του νέου iPhone 13.

To νέο μοντέλο, θα είναι διαθέσιμο σε 5 χρώματα (άσπρο, μαύρο, κόκκινο, μπλε και ροζ) και με οθόνη OLED και dolby vision, θα είναι εξοπλισμένο με διπλή κάμερα, ενώ θα εφοδιάζεται με τον νέο επεξεργαστή A15 Bionic.

Πλέον, στα καινούργια iPhones η μικρότερη έκδοση θα διαθέτει 128 GB αποθήκευσης και θα υπάρχουν οι επιλογές των 256 GB και 512 GB.

Η τιμή του iPhone ξεκινάει από τα 799 δολάρια, ενώ του iPhone mini από τα 699 δολάρια.

Ανακοινώθηκαν επίσης τα μοντέλα iPhone Pro και iPhone Pro MAX. Οι τιμές ξεκινούν από τα 999 δολάρια για το iPhone 13 Pro και από τα 1.099 για το iPhone 13 Pro Max.

Μπορεί εξωτερικά το νέο iPhone να δείχνει σχεδόν ίδιο με τον προκάτοχό του, ωστόσο το εσωτερικό, αλλά και τα χαρακτηριστικά του, είναι εμφανώς αλλαγμένα και βελτιωμένα.

To iPhone 13 έρχεται σε 5 χρώματα (άσπρο, μαύρο, κόκκινο, μπλε και ροζ), με οθόνη τεχνολογίας OLED και Dolby Vision, ενώ κάτω από το… καπάκι βρίσκεται o ταχύτερος εξαπύρηνος επεξεργαστής A15 Bionic chip, με δυνατότητα να εκτελεί 15,8 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα μάλιστα με την Apple είναι 50% ταχύτερος από τον ανταγωνισμό.

Όσον αφορά στον τομέα της φωτογραφίας και του βίντεο, το iPhone 13 είναι εφοδιασμένο με δύο κάμερες ανάλυσης 12 Megapixel, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί για πρώτη φορά διαγώνια, ενώ έχει ενσωματωθεί το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας από την περσινή ναυαρχίδα, το iPhone12 Pro Max.

Η ultrawide κάμερα έχει διάφραγμα F 2.4, ενώ μπορείς να εστιάσεις όπου θέλεις, χτυπώντας πάνω στην οθόνη.

Στη λειτουργία βίντεο, προστέθηκε η λειτουργία Cinematic για επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Τα «σπλάχνα» του είναι επίσης αναδιοργανωμένα, επιτρέποντας να χωρέσει μεγαλύτερη μπαταρία, λαϊκή απαίτηση των κατόχων iPhone. Συγκεκριμένα στο mini διαρκεί 1,5 ώρα περισσότερη σε σχέση με τον προκάτοχό του και 2,5 ώρες περισσότερες στο iPhone 13 σε σχέση με το iPhone 12.

To iPhone 13 Pro έχει μεγαλύτερη μπαταρία και καλύτερο επεξεργαστή από το απλό μοντέλο. Κουβαλά οθόνη τεχνολογίας «Super Retina XDR», ενώ έρχεται σε τέσσερα χρώματα: ασημί, γραφίτη, χρυσό και μπλε.

Η τιμή του iPhone ξεκινάει από τα 799 δολάρια, ενώ του mini από τα 699 δολάρια με χωρητικότητα από 128 Gigabyte.

Το iPhone 13 Pro αρχίζει από τα 999 δολάρια και το iPhone 13 Pro Max από τα 1.099.