Το grandsphere μαζί με το skysphere , ανήκουν στην τριλογία των “sphere” πρωτότυπων της Audi, που απεικονίζουν για το πως θα είναι το μελλοντικό εσωτερικό των μοντέλων της γερμανικής φίρμας, με έμφαση στην συνδεσιμότητα και την τεχνολογία αλλά και τον λειτουργικό χώρο των επιβατών, τοποθετώντας τους ουσιαστικά εντός μίας «σφαίρας». Όπως αναφέρει και η Audi τους εξασφαλίζει ένα κορυφαίο ευ ζην.

Τα Audi skysphere, Audi grandsphere αλλά και το Audi urbansphere που θα ακολουθήσει το 2022, είναι τα τρία πρωτότυπα με τα οποία η Audi παρουσιάζει το όραμά της για την πολυτέλεια του μέλλοντος, και σημείο αιχμής την τεχνολογία.

Το  πρωτότυπο μοντέλο έχει μήκος 5,35 μ., πλάτος 2 μ. και ύψος 1,39 μ., όντας ένα σεντάν – που μάλλον μοιάζει με ένα τετράθυρο GT – που προσφέρει μοναδική First Class εμπειρία.Το Audi grandsphere ξεχωρίζει από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και τη διάφανη οροφή

Στα ατού του η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 – το ανώτερο επίπεδο είναι το 5 – η θέση οδήγησης που θυμίζει πιλοτήριο, ενώ,  ανοίγει νέα επίπεδα ελευθερίας για όλους τους επιβάτες. Και αυτό επειδή, το Audi grandsphere όχι μόνο απαλλάσσει τον οδηγό από τα καθήκοντα οδήγησης όποτε είναι δυνατόν, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες ένα ευρύ φάσμα επιλογών.

Είναι ένα  2+2 επιβατών πρωτότυπο, που διαθέτει τέσσερα καθίσματα που η πλάτη τους παίρνει κλίση έως 60 μοίρες, προσφέροντας από ξεκούραση έως απόλυτη χαλάρωση, με τα προσκέφαλα να εξασφαλίζουν ατομικά επίπεδα κλιματισμού ή αρωματισμό του περιβάλλοντος αλλά και κατ’ ιδίαν ακρόαση μουσικής.