Στη μακρά της πορεία στο «γυαλί» έχει περάσει από πολλαπλές εκπομπές – με εξίσου πολλά ύφη και θεματολογίες – όμως πάντα κατάφερνε να βάζει το δικό της κοινό παρονομαστή: Την αμεσότητα και τον δυναμισμό της, που από τη μία έκανε τους τηλεθεατές να την αισθανθούν πιο «δικιά» τους και από την άλλη προσέδιδε πάντα μια ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο λόγος, φυσικά, για την Ελεονώρα Μελέτη, που φέτος θα μας καλημερίζει από τη συχνότητα του MEGA και την εκπομπή MEGA Καλημέρα η οποία θα μας συντροφεύει καθημερινά στις 7 και 50 το πρωί.

Η επιστροφή της στην πρωινή ζώνη είναι σίγουρα άλλο ένα στοίχημα που πρόκειται να κερδίσει, αφού με την πορεία της έχει αποδείξει πως είναι ικανή να τα βγάλει πέρα σε κάθε τηλεοπτική συνθήκη.

View this post on Instagram

A post shared by Mega Tv (@megatvcom)

Μια πορεία γεμάτη επιτυχίες

Μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο, μαζί με τη μεγάλη της αδυναμία, τον μεγάλο της αδερφό, Δημήτρη.

Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στην Ιταλική Φιλολογία και στη Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Όμως η δημοσιογραφία σύντομα θα κέρδιζε.

Το 2001,

ξεκίνησε ως συντάκτρια στις Διεθνείς Ειδήσεις του ALTER και το 2003, δηλαδή μόλις δυο χρόνια αργότερα, ανέλαβε την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων του σταθμού.

Το 2004 μετακόμισε στον ΑΝΤ1, όπου επίσης παρουσίαζε δελτίο ειδήσεων. Όμως ένα χρόνο αργότερα, θα αναλάμβανε την παρουσίαση του «Πρωινού Καφέ» μετά το διαζύγιο της Ελένης Μενεγάκη με τον ΑΝΤ1.

Η ίδια αρχικά δεν ήθελε να μετακινηθεί στον χώρο της ψυχαγωγίας – και στην αρχή οι haters επιβεβαίωσαν τις επιφυλάξεις της. Όμως τελικά η Ελεονώρα Μελέτη έκαμψε τις επιφυλάξεις των τηλεθεατών και το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία.

Ακολούθησε η «Πρωινή Μελέτη» στο STAR, όπου παράλληλα παρουσίαζε και δελτία ειδήσεων, ενώ πέρασε και από την παρουσίαση διαγωνισμών ομορφιάς. Το 2009, το ψυχαγωγικό magazino της μεταφέρθηκε το μεσημέρι, ενώ το 2014 βρέθηκε στη νυχτερινή ζώνη του Epsilon.

Εκεί, ανέλαβε μια νέα πρόκληση, παρουσιάζοντας μια (πολύ) βραδινή ενημερωτική εκπομπή που στηριζόταν στην έρευνα, με την Ελεονώρα Μελέτη να μην διστάσει να πέσει με τα μούτρα στα θέματα που παρουσίαζε. Η κατάδυση στη λίμνη της Βουλιαγμένης είναι σίγουρα μια μνημειώδης στιγμή στην καριέρα της.

Μετά το Epsilon ήρθε ο ΣΚΑΙ και η εκπομπή Survivor Panorama με τα backstage του δημοφιλούς ριάλιτι, ενώ από τον Ιανουάριο του 2018 και μέχρι τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης της, την απολαύσαμε ως κριτή στο Dancing With The Stars.

Η συνέχεια έφερε και πάλι βραδινή εκπομπή, αυτή τη φορά όμως talk show, από τη συχνότητα του Alpha.

Και τώρα, για πρώτη φορά στην καριέρα της, θα μας καλημερίζει από τη συχνότητα του MEGA και την ψυχαγωγική εκπομπή MEGA Καλημέρα.

Η ίδια δήλωσε γύρω από τη μεταγραφή της:

Στο παρελθόν είχα κάνει βέβαια κάποιες συζητήσεις. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη που θα είμαι μέλος μιας ομάδας νέων συντελεστών που θα προσπαθήσει να βάλει το MEGA ξανά πολύ δυνατά στο παιχνίδι.

Γνωρίζω ότι είχες πρόταση από άλλα δύο κανάλια. Γιατί προτίμησες το MEGA;

Γιατί είναι το κανάλι με το οποίο συζητούσα από τις αρχές του περασμένου χειμώνα. Γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να είμαι πιο κοντά σε αυτό που είχα οραματιστεί σαν επόμενο βήμα. Υπήρχε ζεστό κλίμα και με τους ανθρώπους από τα άλλα κανάλια που επικοινώνησαν μαζί μου. Ειδικά σε μια περίπτωση, το κλίμα ήταν συγκινησιακό.

Τι είναι λοιπόν αυτό που είχες οραματιστεί;

Έχοντας περάσει από το 2014 σε εκπομπές «βαριάς» θεματολογίας, από το Hashtag μέχρι τα Μεσάνυχτα, συν το δελτίο ειδήσεων, είχα φορτιστεί πολύ συναισθηματικά – από το δημοψήφισμα μέχρι τον κορονοϊό. Έφτανα στο σπίτι μου το βράδυ και ένιωθα μαυρισμένη. Ειδικά από τότε που απέκτησα το παιδί, δεν ήθελα να κουβαλάω όλο αυτό μέσα μου. Με επηρέαζε πολύ. Από τη στιγμή που έχω υπηρετήσει από πολλά πόστα αυτή τη δουλειά, ήθελα να ξεκινήσω ξανά με κάτι πιο ανάλαφρο και ευχάριστο. Να αντιμετωπίζω την εργασία μου ως ένα μέσο διαφυγής από τη σκληρή πραγματικότητα και όχι ως μέσο βαθύτερης εισχώρησης σε αυτήν.

Σύζυγος και μητέρα

Η Ελεονώρα Μελέτη έχει την ευτυχία να έχει δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια, ενώ έχει μιλήσει πολλές φορές ακομπλεξάριστα για την εμπειρία της μητρότητας, την οποία απολαμβάνει τόσο όσο και τη δυσκολεύει

Από τις 28 Δεκεμβρίου του 2017 είναι παντρεμένη με τον θεατρικό παραγωγό Θοδωρή Μαροσούλη, ενώ στις 13 Απριλίου της επόμενης χρονιάς, την ευτυχία τους συμπλήρωσε η κορούλα τους, Αλεξάνδρα.

Για τον γάμο της είχε δηλώσει:

Δεν ξέρω αν θα κάνουμε θρησκευτικό γάμο. Από τη στιγμή που παντρεύτηκα. Κράτησε ακριβώς 1,5 λεπτό. Ήταν ο δήμαρχος Εκάλης συμπαθέστατος. Μας είχε γράψει και κάτι όρκους, μας πήρε 2,5 λεπτά, αλλά μπαμ μπαμ. Από τη στιγμή που στα χαρτιά αυτή τη στιγμή δεν έχω κανένα γραφειοκρατικό πρόβλημα, θεωρούμαι παντρεμένη, το μόνο που δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα, είναι σαν μαχαιριά, είναι η κοινή φορολογική δήλωση, λες και ανήκουμε για μια ζωή κάπου, αυτό με τρελαίνει, πρέπει να αλλάξει

Για την εμπειρία της μητρότητας δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ:

Νομίζω ότι όλες οι γυναίκες το έχουμε αλλιώς στο μυαλό μας και αλλιώς το αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι ότι είχα συγκεκριμένες προσδοκίες αλλά στην αρχή είχα φάει κι εγώ το παραμύθι ότι η ζωή θα είναι όπως στις αμερικάνικες ταινίες. Με την τέλεια μαμά που ξυπνάει το πρωί, πάει στη δουλειά με 12ποντο, γυρίζει το απόγευμα, μαγειρεύει, παίζει με το παιδί και το βράδυ είναι μια φανταστική σύζυγος και ερωμένη. Όταν είδα από πολύ νωρίς ότι το παραμύθι αυτό είναι μούφα, προβληματίστηκα. Μας υπαγορεύεται με έναν πολύ έντονο τρόπο το πως θα πρέπει να βιώνουμε τη μητρότητα και μετά το χάσμα με την πραγματικότητα είναι τεράστιο.

Έχει να κάνει με το πόσο αλλάζει ο ψυχισμός της γυναίκας. Δεν ξέρω για άλλες γυναίκες, αλλά εμένα η μετάλλαξη ήταν τεράστια και βίαιη και με δυσκόλεψε πάρα πολύ. Μέσα από την επαφή με άλλες γυναίκες, συνειδητοποίησα πως δεν είμαι μόνη. Όλα αυτά τα χρόνια κρατούσα ημερολόγιο προσπαθώντας να καταλάβω τι μου συμβαίνει και πολλές φορές ένιωθα να πελαγώνω και να μην μπορώ να συστηθώ στον εαυτό μου ξανά μετά το παιδί. Κάποια στιγμή απευθύνθηκα και σε έναν ειδικό φοβούμενη πως πάσχω από επιλόχειο κατάθλιψη. Ήταν τότε που μου άνοιξαν τα μάτια.

Καμιά επιλόχειο δεν είχα, βίωνα απλά όλη αυτή τη μεταβολή που υφίσταται ο ψυχισμός της γυναίκας μέσα από τον νέο ρόλο της μητρότητας, για την οποία ποτέ κανείς δεν μιλά, ποτέ κανείς δεν μας προετοιμάζει, σαν να είναι κακό ή ταμπού το να μη νιώθεις πάντα καλά ή πάντα ευτυχισμένη με τον νέο σου ρόλο.

Εντελώς τυχαία βρέθηκα να μιλάω για αυτό με τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και την Αλεξάνδρα Αυγερινού των Εκδόσεων Διόπτρα, μια και είχα πάει να τους παρουσιάσω κάποια παιδικά παραμύθια που έχω γράψει για την Αλεξάνδρα, και καταλήξαμε πως ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσουμε με κάτι τέτοιο. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να επιλέξουμε κάποιες από τις σελίδες του αληθινού ημερολογίου μου και να τις εκδώσουμε. Θίγονται πολλά ζητήματα μέσα, όπως η πίεση που νιώθει μια γυναίκα για το θέμα της μητρότητας λόγω της ηλικίας, η εγκυμοσύνη μετά τα 35, ο ρόλος που παίζουν τα media στην κακή ψυχολογία μιας νέας μητέρας, ο πόλεμος που ξεσπά ανάμεσα σε μαμάδες για θέματα όπως ο θηλασμός, ο φυσιολογικός τοκετός ή η καισαρική, η σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι που αλλάζει μετά το παιδί. Όλα αυτά θίγονται μέσα από προσωπικά βιώματα που αποφάσισα να τα μοιραστώ γιατί είμαι σίγουρη πως μέσα σε αυτές τις σελίδες θα συναντηθούμε πολλές γυναίκες.