Ο Γιάννης Παπαντώνης είναι ένας από τους πυρόπληκτους πολίτες που είδε το σπίτι του να γίνεται στάχτες στις καταστροφικές φωτιές που ξέσπασαν στην Αττική στις αρχές του Αυγούστου.

Το σπίτι στο οποίο έμενε επί έξι χρόνια στις Αφίδνες έγινε στάχτη. Το μόνο που κατάφερε να σώσει ήταν ο σκύλος του.

Ο κ. Παπαντώνης ο οποίος ανήκει σε εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης, μιλώντας στην κάμερα του ΜEGA, δήλωσε πως ήταν ένας από τους εθελοντές που βοήθησε στην κατάσβεση των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και των Αφιδνών.

Ενώ εκείνος βοηθούσε να σβήσουν οι φωτιές, το σπίτι του κάηκε. Το μόνο που κατάφερε να σώσει ήταν ο σκύλος του.

«Το μόνο που έσωσα ήταν ο σκύλος μου. Ήταν πέντε λεπτά πριν πάρει φωτιά το σπίτι, δεν πρόλαβα να σώσω κάτι άλλο. Προτίμησα να σώσω τον σκύλο παρά να έχω τύψεις για όλη μου τη ζωή», δήλωσε.

«Εάν και υπήρχε συνάντηση της Πολιτικής Προστασίας, είχαν επισημανθεί και γραπτώς τα προβλήματα», είπε ο κ. Παπαντώνης.

Ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχουν μαρτυρίες για πλιάτσικο στα καμένα.

«Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που υπήρχαν προβλήματα, καθώς έχασαν κάποια πράγματα που είχαν στο χώρο τους. Τώρα τι έχει συμβεί… Υπάρχουν περιπολίες της αστυνομίας βέβαια, αλλά υπάρχουν μαρτυρίες πως λείπουν πράγματα».

«Το πρόβλημα δεν είναι σήμερα. Θα προκύψουν προβλήματα στην περιοχή αργότερα. Πολλά καταστήματα υπολειτουργούσαν, τώρα αυτά θα έχουν πρόβλημα τον χειμώνα. Υπήρχαν ελιές και αμπέλια που είχαν καεί. Την ελιά δεν την φυτεύεις τώρα και βγαίνει σε 10 μέρες», κατέληξε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο: