Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Ανέστη Βλάχου, του πιο διάσημου «κακού» της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Ανέστης Βλάχος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εδώ κι έναν περίπου μήνα. Ταλαιπωρούνταν από ουρολοίμωξη η οποία του προκάλεσε υψηλό πυρετό και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του.

Το τελευταίο διάστημα, ο αγαπημένος ηθοποιός δεν μπορούσε καν να σιτιστεί με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό του σύστημα να εξασθενήσει εντελώς και δυστυχώς να καταλήξει βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του.

Tην είδηση έκανε γνωστή ο γιός του Ηρακλής με ανάρτησή του στο Facebook.

«Να την προσέχεις την μαμά σε παρακαλώ εκεί που πας Πατέρα, βρες και την Σοφία μας και να με περιμένετε, σας αγαπώ όλους τόσο πολύ… Αντίο μπαμπά… Καλό ταξίδι», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τα social media πλημμύρισαν με συγκινητικές αναρτήσεις, αφιερωμένες στη μνήμη του ηθοποιού, ενώ πολλά είναι και τα διάσημα ονόματα στο χώρο του ελληνικού θεάτρου που έσπευσαν να αποχαιρετήσουν με το δικό τους τρόπο τον Ανέστη Βλάχο.

Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Facebook γράφει ο Σπύρος Μπιμπίλας:

«Αντίο Ανέστη μου!!!! Είναι δύσκολο να διαχειριστώ τον αποχωρισμό αυτό μέσα σε τέτοιο καταιγισμό θανάτων αυτό τον μήνα!

Εσύ που με πίστεψες και μου εμπιστεύτηκες εναν απο τους πρώτους μεγάλους μου ρόλους στην τηλεόραση, που με έκανε πλατεία γνωστό και μου άνοιξε το δρόμο με τον ΖΗΤΙΑΝΟ του Καρκαβιτσα, εσύ που με την εργατικότητα σου, το ήθος σου και την αγάπη σου για τη δουλειά μας έδινες κάθε μέρα μαθήματα, εσύ που με τους ρόλους σου στον κινηματογράφο μας άφησες ένα στίγμα που δεν θα το ξεχάσει ποτέ κανείς, εσύ που βρεθήκαμε στην τελευταία παράσταση που έπαιξες στο θέατρο και περάσαμε έναν υπέροχο χειμώνα στο θέατρο Χατζηχρήστου με τον «Οίκο ευγηρίας», εσύ που βρεθήκαμε μαζί και στην τελευταία ταινία που έπαιξες στη «Δεμένη κόκκινη κλωστή» του Χαραλάμπους επάνω στις Πρέσπες, εσύ που με αγάπησες και σε αγάπησα και σου οφείλουμε πολλοί πάρα πολλά…Σε ευγνωμονώ.. Ανέστη μου θα μείνεις πάντα στην καρδιά μας ….Ένας «κακός» του σινεμά με μια χρυσή καρδιά…Καλό σου ταξίδι…»

Δείτε παρακάτω την σχετική ανάρτηση: