Φέτος η γαλλική φίρμα μπαίνει δυναμικά με τρία σημαντικά μοντέλα: Στην κατηγορία των SUV με το νέο Arkana, το Captur E-TECH Hybrid ενώ, η γκάμα θα πλαισιωθεί με το εξελιγμένο τεχνολογικά Megane Hatchback E-TECH Plug-In Hybrid. Με τα τρία παραπάνω μοντέλα η γαλλική φίρμα θα καταστεί ως μια εταιρεία με  την πλέον πληρέστερη γκάμα εξηλεκτρισμένων οχημάτων, αποτελούμενη από έξι μοντέλα E-TECH hybrid και plug-in hybrid.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα, η Renault μέσω των στελεχών της ανακοίνωσε το λανσάρισμα του E-Tech Hybrid Arkana στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ, εκτός από τις ισχυρές υβριδικές εκδόσεις θα υπάρξουν και οι εκδόσεις με ήπιο υβριδικό σύστημα, που επίσης θα ενισχύσουν την γκάμα των Captur και Arkana, αποτελούμενα από τον αποδοτικό κινητήρα TCe βενζίνης των 1,3 λίτρων, σε δύο διαβαθμίσεις, όσον αφορά την ισχύ: Mε 140 και 160 ίππους.

Άλλη μια σημαντική πληροφορία είναι το γεγονός, ότι το σύστημα κίνησης E-TECH Hybrid των 145 ίππων που προσφέρει δυνατότητα ηλεκτροκίνησης για πάνω από το 80% του χρόνου αστικών μετακινήσεων, επιτυγχάνει  έως και 40% οικονομία σε καύσιμο, σε σχέση με έναν συμβατικό βενζινοκινητήρα στον αστικό κύκλο. Ηδη πάνω από 6.000 παραγγελίες έχει δεχθεί η γαλλική φίρμα,  πανευρωπαϊκά το περασμένο Μάιο, για το νέο Renault Arkana E-TECH Hybrid. Το νέο μοντέλο αναμένεται να το δούμε και στην ελληνική αγορά, χωρίς ωστόσο να έχουν γνωστοποιηθεί οι τιμές του, που σε κάθε περίπτωση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές.