Δεν υπάρχουν πλέον φωτιές στη Βόρεια Εύβοια, ωστόσο η καταστροφή είναι μεγάλη. Το δάσος κάηκε, ενώ πολλά είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. Οι κάτοικοι ζητούν να μην τους ξεχάσουν. Η επόμενη ημέρα βρήκε τους κάτοικους των Γουβών να προσπαθούν να τα στήσουν όλα από την αρχή.

Τα κλιμάκια που γυρίζουν τη Βόρεια Εύβοια κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή, με τη φωτιά να φτάνει μία αναπνοή από τις οικίες.

«Κόλαση. Προλάβαμε στο αμήν τρία άτομα, δεν υπήρχε κανένας να μας βοηθήσει. Φοβήθηκα κι έκλαιγα», δήλωσε κάτοικος των Γουβών στο MEGA.

Επί τρεις ώρες οι κάτοικοι πάλευαν μόνοι τους στις Γούβες, ενώ μαρτυρούν πως η Πυροσβεστική ήταν ασυντόνιστη.

«Ήρθαν και μπερδεύονταν με τα λάστιχα. Ανειδίκευτοι άνθρωποι. Ένα σπίτι ν’ άρπαζε φωτιά, θα άρπαζαν όλα», πρόσθεσε.

Ο Βαγγέλης Τριανταφύλλου, Πρόεδρος της Κοινότητας Γουβών, ανέφερε πως πολλοί ήταν οι κάτοικοι που έμειναν πίσω και αντιμετώπισαν τη φωτιά που απειλούσε τις Γούβες.

«Σίγουρα υπάρχουν παράπονα από τον κόσμο. Τη φωτιά την περιμέναμε, ήταν αρκετά ψηλά από εδώ. Το χωριό είχε οργανωθεί, γιατί οι παλιοί γνώριζαν. Είχε πάει ψηλά στις Αγδίνες και ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα έφτανε τόσο κοντά στο χωριό. Οι πρώτες μας κινήσεις ήταν με τα μέσα που διαθέταμε να καταφέρουμε να κρατήσουμε μακριά τη φωτιά. Μείναμε αρκετοί από το χωριό, τουλάχιστον πάνω από 20 άτομα».

«Δεν ζητάμε, απαιτούμε, την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας. Θα πρέπει σίγουρα να γίνουν κάποια αντιπλημμυρικά έργα, γιατί έρχεται χειμώνας», συμπλήρωσε ο κ. Τριανταφύλλου.

«Εφόσον όλοι συμφωνούμε ότι μπροστά στη λαίλαπα της πυρκαγιάς προτεραιότητα έχει η ζωή, μετά οι περιουσίες και μετά το περιβάλλον, θα πρέπει να πούμε ότι προτεραιότητα έχει η περιουσία και το περιβάλλον, γιατί χωρίς αυτά δεν υπάρχει ζωή. Δεν λογίζεσαι ως άνθρωπος», δήλωσε ο Γιώργος Μπλουκίδης, ξενοδόχος στη Λίμνη Ευβοίας.