Μαίνονται οι φωτιές σε Εύβοια και Γορτυνία, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη απέναντι στις αναζωπυρώσεις. Στα ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών και την πορεία των επιχειρήσεων αντιμετώπισής τους αναφέρθηκε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις 6», ο κ. Κολοκούρης είπε ότι για τη Γορτυνία, όπου έχουν συνολικά εκκενωθεί 21 οικισμοί, η φωτιά ήταν εισαγόμενη από τη Νεμούτα της Ηλείας στην Αρκαδία με ιδιαίτερη δυναμική, ωστόσο είχε αντιμετωπιστεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πρόσθεσε ακόμα ότι από χθες ισχυρές δυνάμεις έχουν προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες, στην περιοχή. Υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που έχουν παίξει οι ξένες δυνάμεις στην περιοχή, από Τσεχία, Αγγλία, Γερμανία. «Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Στη βλάστηση επικρατεί μεγάλη ξηρασία», είπε.

Για τη φωτιά στην Εύβοια

Σε ό, τι αφορά την Εύβοια, έκανε γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη ροή δυνάμεων στα σημεία, ενώ υπογράμμισε ότι ήταν πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς σε μασίφ δάσος. Μίλησε για τη δημιουργία εκεί του περιβάλλοντος καπνού, στο οποίοι δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. «Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι η ασφάλεια των πτήσεων στην αεροπυρόσβεση», σημείωσε.