Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 61 ετών, από ανακοπή καρδιάς μέσα στο εργοστάσιό του στο, Κρυονέρι.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μίχαλου πραγματοποιήθηκε στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών.

Επικήδειους λόγους, σε κλίμα φορτισμένο συγκινησιακά, εκφώνησαν η σύζυγος του Κωνσταντίνου Μίχαλου, Αθηνά, η οποία περιέγραψε τις τελευταίες δραματικές στιγμές που έδωσαν στη μάχη κατά της φωτιάς, ο γιος του Χρήστος Μίχαλος, ο Α’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ και πλέον προεδρεύων στο επιμελητήριο Γιάννης Συγγελίδης, ο Α’ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γιάννης Μασούτης, ο γενικός γραμματέας του ΕΒΕΑ Μπάμπης Μωραΐτης, ο πρώην υπουργός, πρώην πρόεδρος ΕΒΕΑ, νυν πρόεδρος ΕΛΠΕ, προσωπικός φίλος και κουμπάρος του τεθνεώτος, Γιάννης Παπαθανασίου.

Μεταξύ άλλων στην κηδεία παρευρέθηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης οι Αδ. Γεωργιάδης, Χρ. Σταϊκούρας, Ν. Παπαθάνασης, Γ. Πιτσιλής, Ν. Κεραμέως, Μ. Βαρβιτσιώτης, Β. Κοντοζαμάνης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευης Αλ. Τσίπρας, ο πρώην ΠτΔ Π. Παυλόπουλος, καθώς και οι Γ. Πατούλης, Κ. Μπακογιάννης, Ευαγ. Μειμαράκης, Ελίζα Βοζεμπεργκ, Κατερίνα Παπακώστα, Χρ. Σπίρτζης, Ν. Παπάς, Γ. Κατρούγκαλος και Δ. Γιαννακόπουλος κ.ά.

Στεφάνια έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κ.ά.

   

ΕΒΕΠ: Τριήμερο πένθος και αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών σήμερα

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους την βαθύτατη λύπη τους «για την αιφνίδια απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου για την επιχειρηματικότητα του τόπου, του Προέδρου του Ε.Β.Ε.Α. και της Κ.Ε.Ε.Ε., Κωνσταντίνου Μίχαλου. Η ανεκτίμητη προσφορά και αφοσίωσή του θα μείνει ανεξίτηλη στην επιμελητηριακή κοινότητα εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ το κενό που αφήνει πίσω του είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο. Η Επιμελητηριακή οικογένεια του τόπου μένει πολύ φτωχότερη και πενθεί τον εμβληματικό Πρόεδρό της, που έγραψε την δική του ιστορία στον θεσμό.

Σε έκτακτη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, η Διοικητική Επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς για τον αδόκητο θάνατο του εξέχοντος στελέχους της Επιμελητηριακής Κοινότητας και Προέδρου του Ε.Β.Ε.Α. και της Κ.Ε.Ε.Ε., αποφάσισε ομοφώνως την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς αποτίει φόρο τιμής στον άνθρωπο, οικογενειάρχη και επιχειρηματία, Κωνσταντίνο Μίχαλο

– για την πολυετή προσφορά του στον Επιμελητηριακό θεσμό,

– την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού επιχειρείν,

– την πολύχρονη και πετυχημένη θητεία του στο Ε.Β.Ε.Α. και την Κ.Ε.Ε.Ε

Αποφασίζει:

• Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος και να ανασταλεί η λειτουργία των υπηρεσιών του Ε.Β.Ε.Π. την Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021.

• Να κυματίζει μεσίστια η σημαία του Μεγάρου του Ε.Β.Ε.Π. επί τριήμερο.

• Να εκπροσωπηθεί το Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. από τον Πρόεδρο στην εξόδιο ακολουθία.

• Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους των μελών του Ε.Β.Ε.Π.

• Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στη Κιβωτό του Κόσμου και το Πυροσβεστικό Σώμα.

• Το ψήφισμα να δημοσιευθεί και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ε.Β.Ε.Π.

• Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».