Η ηλεκτροκίνηση ανήκει στις άμεσες προτεραιότητες της VW, ενώ, ήδη «εισπράτει» τους καρπούς της από τη νέα ηλεκτροκίνητη γκάμα που προσφέρει σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, το VW Group κατάφερε, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 να πουλήσει 170.939 ηλεκτρικά οχήματα σε όλο τον κόσμο , υπερδιπλασιάζοντας τις πωλήσεις που είχε πετύχει πέρσι – συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά +165,2%.  Από τις αρχές του έτους το γκρουπ VW προσφέρει στην αγορά μια νέα γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων και αυτό όπως φαίνεται είναι η αρχή.

Όπως το νέο ID.3, που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά από τις αρχές του 2021, το ID.4, το γερμανικό μοντέλο λανσαρίστηκε πρόσφατα στην αγορά και έχει κερδίσει το κοινό του με την πληθώρα επιλογών σε εκδόσεις – και την μεγάλη του αυτονομία που αγγίζει τα 500 χλμ! – τα ηλεκτρικά Audi e-tron, το νέο Skoda Enyaq και έπεται συνέχεια.

Πάντως, μια πρόσφατη μελέτη, προβλέπει ότι το VW Group θα βρίσκεται σε κορυφαία θέση στην παγκόσμια αγορά ηλεκτροκίνησης από το 2022. Σύμφωνα με την παγκόσμια μελέτη της UBS, του χρηματοπιστωτικού ελβετικού κολοσσού, τονίζει ότι, το νέο της ηλεκτρικό το ID.3 αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία στα ηλεκτρικά της οχήματα, ενώ, δίπλα στο νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο αναμένεται να «σταθούν» και άλλα μοντέλα, που θα φέρουν ιδιαίτερα χαρισματικές αυτονομίες.