Η εθνική ομάδα του πόλο ανδρών ήταν καταιγιστική κόντρα στην αδύναμη Νότια Αφρική και επικράτησε με 28-5 , δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει της συνέχειας του ολυμπιακού τουρνουά.

Συνεχίζει την εξαιρετική πορεία της η εθνική ομάδα πόλο, καθώς μετά τη νίκη της επί της Νότιας Αφρικής φιγουράρει στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με την Ιταλία, με την οποία είχε έλθει ισόπαλη σε ένα σπουδαίο παιχνίδι.

Η Ελλάδα μέχρι τώρα μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία και φαίνεται ότι μπορεί να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Εθνική ομάδα μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση, καθώς επικράτησε με 10-9 της Ουγγαρίας, και στη συνέχεια αναδείχθηκε ισόπαλη με 6-6 απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία.

Συνέχισε με νίκη και απέναντι στην Ιαπωνία με 10-9.

Σήμερα σημείωσε άλλη μια εύκολη νίκη απέναντι στη Νότια Αφρική με σκορ 28-5 και έδειξε ότι μπορεί να κυνηγήσει μια θέση στο βάθρο.

Ο σημερινός αγώνας ήταν ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς ήταν η πιο εύκολη αντίπαλος του ομίλου.

Ο Θοδωρής Βλάχος σήμερα είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει νέα σχήματα και να κάνει πολλές αλλαγές, για να μπορέσει να έχει τους παίκτες όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστους γίνεται.

Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν χαοτική μέσα στην πισίνα και αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο σκορ.

Από το πρώτο κιόλας οκτάλεπτο φάνηκε η διαφορά των δύο ομάδων, καθώς έληξε με 7-1 υπέρ της ελληνικής ομάδας, ενώ η διαφορά και στο δεύτερο οκτάλεπτο κινήθηκε στα ίδια επίπεδα, με το σκορ να κλείνει στο 12-3.

Στο τρίτο και στο τέταρτο οκτάλεπτο δεν άλλαξαν τα πράγματα, με την Εθνική να παίρνει διαφορές της τάξεως των 6 και 8 γκολ αντίστοιχα.