Σαράντα εννέα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα.

Για την κατάσβεσή τους, επιχείρησαν συνολικά 919 πυροσβέστες με 352 οχήματα, 26 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Αργολίδα

Όσον αφορά τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στην Τ.Κ. Αραχναίου, του δήμου Ναυπλίου Αργολίδας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Επίσης, μέχρι τη δύση του ήλιου επιχειρούσαν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Όπως αναφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα, η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό ο οποίος εκκένωθηκε.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis, στο σημείο καταγράφονται δυνατοί άνεμοι και η δύσβατη περιοχή έδωσε τη δυνατότητα στη φωτιά να γιγαντωθεί και να εξαπλωθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Σε ύφεση η φωτιά στη Χαλκίδα

Από την άλλη, η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθροβούνι στη Χαλκίδα είναι σε ύφεση, με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Twitter να κάνει λόγο για 51 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 22 οχήματα, 2 Ε/Π και 6 A/Φ. Υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.