Μια οικογένεια στην Κίνα βρήκε τελικά τον γιο της που είχε απαχθεί και τον έψαχνε για 24 χρόνια, μοιράζοντας φυλλάδια στον κόσμο.

Ο 51χρονος Γκούο Γκανγκτάνγκ άρχισε να ψάχνει για τον γιο του μετά την απαγωγή του το 1997, όταν εκείνος ήταν μόλις 2 ετών από το σπίτι τους σε χωριό της ανατολικής επαρχίας Σαντόνγκ.

Οι πρώτες έρευνές του δεν απέφεραν καρπούς, δεν βρήκε κανένα ίχνος του παιδιού του, αλλά ο Γκούο αρνήθηκε να εγκαταλείψει τις προσπάθειες και συνέχισε να ψάχνει για χρόνια.

Άρχισε να ταξιδεύει σε όλη την Κίνα με μια μοτοσικλέτα πάνω στην οποία είχε βάλει σημαία με την φωτογραφία του γιου του και με μια τσάντα γεμάτη με φυλλάδια για να τα μοιράσει στον κόσμο.

Η αστυνομία εντόπισε τον Ιούνιο έναν άνδρα που ταίριαζε στην περιγραφή του γιου του στην κεντρική επαρχία Χενάν, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua).

Αφότου επιβεβαιώθηκε από εξετάσεις DNA ότι επρόκειτο για το παιδί του, προγραμματίστηκε συνάντηση την Κυριακή με τον 26χρονο πλέον γιο του, τον Γκούο Σιντζέν, ο οποίος είναι σήμερα δάσκαλος.

Ο γιος του Γκούο βρέθηκε αφότου το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας ξεκίνησε τον Ιανουάριο εκστρατεία σε όλη τη χώρα για να λυθούν ανεξιχνίαστες παλιές υποθέσεις παιδιών που είχαν απαχθεί.

Η αστυνομία εντόπισε και διέσωσε φέτος 2.609 παιδιά που είχαν απαχθεί ή αγνοούνταν, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ενήλικες που είχαν εξαφανιστεί ή απαχθεί όταν ήταν παιδιά. Ένα θύμα εντοπίστηκε έπειτα από 61 χρόνια.

Στο ταξίδι που έκανε με μοτοσικλέτα, ο Γκούο διένυσε περίπου 500.000 χιλιόμετρα και πήγε στις περισσότερες επαρχίες της Κίνας. Επίσης χρειάστηκε 10 μοτοσικλέτες.

Το 2012, ο Γκούο δημιούργησε και ιστότοπο, τον «Τιάνια Σουνκίν», το οποίο σημαίνει: «Βρες την οικογένειά σου φτάνοντας ως την άκρη του κόσμου».

Έκτοτε ο ιστότοπος αυτός έχει βοηθήσει δεκάδες ανθρώπους να εντοπίσουν μέλη των οικογενειών τους, δήλωσε ο ίδιος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η απαγωγή του 2χρονου Guo Xinzhen στην ανατολική Κίνα το 1997 προκάλεσε μια απελπισμένη, φαινομενικά ατελείωτη εθνική αναζήτηση από τους γονείς του που ενέπνευσαν τους κινηματογραφιστές να φέρουν την ιστορία τους στη μεγάλη οθόνη.

Μάλιστα, η έρευνα του αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ταινία «Lost and Love» του 2015, στην οποία πρωταγωνίστησε ο Άντι Λάου, σταρ του Χονγκ Κονγκ.