Για αυξητική τάση στα κρούσματα κοροναϊού έκανε λόγο ο Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, καθηγητής ιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ο οποίος εξήγησε πώς συμπεριφέρεται η μετάλλαξη Δέλτα λέγοντας πως «όταν εισέλθει σε έναν πληθυσμό και δεν είναι προετοιμασμένος, παρατηρείται έκρηξη. Την είδαμε στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, δεν την έχουμε δει στην Αττική. Όταν δούμε την έκρηξη στην Αττική θα μας εκπλήξουν τα νούμερα».

Φόβοι για 18.000 κρούσματα ημερησίως

Υπενθυμίζεται πως ήδη οι καθηγητές Σαρηγιάννης και Γώγος έχουν προειδοποιήσει για 18.000 κρούσματα τη μέρα αν συνεχίζει να… καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα.

Το… ανησυχητικό σενάριο των 18.000 κρουσμάτων κοροναϊού ημερησίως τον Οκτώβριο, αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση με τη μετάλλαξη Δέλτα και τους ανεμβολίαστους, που εξέφρασε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης επιβεβαίωσε χθες Κυριακή ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος. «Δεν αποκλείεται επιβάρυνση του ΕΣΥ αν συνεχιστεί η αύξηση της διασποράς.

Η μέση ηλικία (νόσησης) είναι 28 ετών ταχύτατη πτώση, 10 έτη πτώση ηλικίας, η διασπορά φαίνεται πια, ο ιός κυκλοφορεί στις νεαρές ηλικίες… Θα πρέπει να προσέξουμε, θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να αποφύγουμε αυτά τα σενάρια, είναι εφικτό, δεν είναι ανέφικτο» επισήμανε.