Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις της Πορτογαλίας μετά την ήττα – αποκλεισμό από το Βέλγιο. Όπως δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος, το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας ήταν βαρύ μετά τη λήξη της αναμέτρησης, καθώς υπήρξαν ποδοσφαιριστές που δεν άντεξαν και ξέσπασαν σε κλάματα.

«Φυσικά υπάρχει μεγάλη απογοήτευση. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που έκλαιγαν στα αποδυτήρια, όπως φαντάζομαι και πολλοί Πορτογάλοι φίλαθλοι. Τα παιδιά έδωσαν ό,τι είχαν. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε φάσεις. Είχαμε αρκετά σουτ και είχαμε και δοκάρι. Η ήττα είναι ήττα», δήλωσε ο πορτογάλος προπονητής και συνέχισε:

«Δεν έχω πολλά λόγια να εκφραστώ. Θέλαμε να περάσουμε. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη ή αδικία. Δεν υπάρχει καλή ή κακή τύχη. Προσπαθήσαμε να φρεσκάρουμε την ομάδα με τον Νταλότ και τον Παλίνια. Ο Νταλότ είχε ανταποκριθεί καλά στην προπόνηση και έκανε ό,τι έπρεπε. Δεν θα δείξουμε με το δάχτυλο τους παίκτες. Έκαναν ότι μπορούσαν.

Είναι μεγάλη απογοήτευση για εμάς γιατί πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, όπως το 2016. Το 2018 αποκλειστήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη φάση των «16» και τον επόμενο χρόνο κερδίσαμε το Nations League. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο».