Σε πλειστηριασμό βγαίνει μπομπονιέρα από τον γάμο του Ανδρέα Παπανδρέου με την Δήμητρα Λιάνη, όπως αναφέρουν ενημερωτικές ιστοσελίδες της Κρήτης.

Την αναμνηστική μπομπονιέρα φαίνεται να έχει βγάλει στο «σφυρί» κάτοικος Ηρακλείου, σύμφωνα με το neakriti, που επικαλείται καταχωρίσεις σε ιστοχώρο που μπορείς να πουλήσεις στην Ελλάδα νέα και παλιά αντικείμενα ή από δεύτερο χέρι με δωρεάν μικρές αγγελίες.

Πρόκειται για ένα γαμήλιο κουτί με τα ονόματα των τότε νιόπαντρων “ΑΝΔΡΕΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ”, αρκετά πολυτελές και από πολύ γνωστό αθηναϊκό οίκο, με όλα τα συνοδευτικά εντός του (σφραγίδες, ενθυμήματα κ.λπ.), που διαφημίζεται από τον συγκεκριμένο ιστοχώρο με χορηγούμενη διαφήμιση στο Facebook και μάλιστα διευκρινίζεται ότι υπόκειται και σε δημοπρασία.

Φωτό από vendora.gr

Η τιμή προσφοράς ανήλθε στα 5.000 ευρώ, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα vendora.gr που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες αντικειμένων.

Μάλιστα, υπάρχουν τρεις προσφορές από επίδοξους αγοραστές εν είδει δημοπρασίας, που δείχνουν ότι το ενδιαφέρον για την μπομπονιέρα είναι τόσο μεγάλο, που οι προσφορές που δίνονται έχουν ανέλθει στο διπλάσιο ύψος της αρχικής τιμής πώλησης, προφανώς λόγω της συλλεκτικής αξίας του αντικειμένου.

Το προσφερόμενο ποσό για την απόκτηση του αντικειμένου από τρεις χρήστες του διαδικτύου ήδη φτάνει τα 9.990 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αντικείμενο φαίνεται ότι αποκτά ακόμη μεγαλύτερη συλλεκτική αξία καθώς ο πωλητής αποκαλύπτει στο κείμενο της αγγελίας του ότι είναι «κειμήλιο από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου». Δηλαδή επί της ουσίας δηλώνει στην αγγελία και τον τρόπο κατοχής της μπομπονιέρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Δήμητρα Λιάνη παντρεύτηκαν στις 13 Ιουλίου 1989, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία

Το περίφημο νεύμα

Ο Ανδρέας Παπανδρέου νυμφεύθηκε την κατά 35 χρόνια νεότερη τότε σύντροφό του Δήμητρα Λιάνη στις 13 Ιουλίου 1989, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία, ύστερα από ένα πολύκροτο δεύτερο διαζύγιο και μια σχέση με τη νεαρή αεροσυνοδό που κρατούσε από το 1986. Η εκκλησία είχε κατακλυστεί από κόσμο, τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους, καθώς ήταν ο πιο συζητημένος γάμος της χρονιάς. Είχε προηγηθεί το δύσκολο 1988 με το πρόβλημα υγείας του Ανδρέα Παπανδρέου και τη νοσηλεία του στο Χέρντφιλντ, που κατά την επιστροφή του έκανε το γνωστό νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη, νομιμοποιώντας τη θέση της δίπλα του, κατεβαίνοντας τις σκάλες του Airbus.