Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σήμερα,  Σάββατο 05 Ιουνίου, η Nissan έκανε μια σημαντική έρευνα που φανερώνει ότι, οι οδηγοί ηλεκτρικών χρησιμοποιούν και διανύουν τα αυτοκίνητα τους περισσότερο από αυτούς των μοντέλων βενζίνης.

Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα, οι  Ευρωπαίοι οδηγοί και  κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα,  στους ευρωπαϊκούς δρόμους, διανύοντας συνολικά, πάνω από 14.200 χιλιόμετρα ετησίως,κατά μέσο όρο. Σε σύγκριση με τους αντίστοιχους οδηγούς ICE, οι οποίοι διανύουν κατά μέσο όρο 13.600 χιλιόμετρα, αυτή η νέα έρευνα σκιαγραφεί ένα λαμπρό μέλλον για τη κίνηση οχημάτων με μηδενικούς ρύπους.

Στην πραγματικότητα, διανύουν παραπάνω από 630 «καθαρά» χιλιόμετρα, κατά μέσο όρο,σε σχέση με τους Ευρωπαίους οδηγούς οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE).

«Αυτή η έρευνα επαναλαμβάνει το δόγμα ότι η ηλεκτρική οδήγηση δεν είναι μόνο μια έξυπνη και ευεργετική για το περιβάλλον επιλογή, αλλά και μια διασκεδαστική, συναρπαστική και βολική επιλογή για τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι οδηγούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα περισσότερο από τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι με περισσότερα EVs στο δρόμο, το άγχος της εμβέλειας θα ανήκει σύντομα στο παρελθόν» δήλωσε ο Αρνό Σερπετιέρ, Περιφερειακός Αντιπρόεδρος, Προϊοντικού Σχεδιασμού και Τιμολογιακής Πολιτικής της Nissan AMIEO.