Τους κανόνες με τους οποίους θα ανοίξουν από τη Δευτέρα Δευτέρα 31 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Με την εν λόγω ανακοίνωση επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες πως οι ασκούμενοι πρέπει να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.

Ωστόσο, θα μπορούν να μη φορούν μάσκα, «εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το υπουργείο «ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε:

  1. Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους
  2. Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα
  3. Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα

Την ίδια στιγμή, οι εσωτερικοί χώροι των γυμναστηρίων οργανώνονται με πλεξιγκλάς ανάμεσα στα όργανα γυμναστικής και συνεχείς απολυμάνσεις.

Ενώ αρκετά γυμναστήρια θα συνεχίσουν παράλληλα και τα διαδικτυακά προγράμματα τους στα οποία μετείχαν πολλοί ασκούμενοι από τα σπίτια τους σε όλη τη διάρκεια του lockdown.