Τα νέα στοιχεία για τον θάνατο της 11χρονης Ιωάννας συγκλονίζουν. Σε βραχώδη περιοχή στα Χανιά γράφτηκε το τραγικό τέλος της μαθήτρια της Ε’ Δημοτικού, η οποία βρέθηκε νεκρή, με τις Αρχές να αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και να καλούνται να διαπιστώσουν αν πρόκειται για δυστύχημα ή κάτι άλλο.

Τα ίχνη του κοριτσιού χάθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν έφυγε από το σπίτι της για μία βόλτα. Αγόρασε γαριδάκια από σουπερμάρκετ της περιοχής και κάμερα ασφαλείας την κατέγραψε να περπατά μόνη, με μια σακούλα στα χέρια, στον δρόμο προς τους Αγίους Αποστόλους.

Λίγη ώρα μετά, η 11χρονη έκατσε στην άκρη του βράχου και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως, έπεσε στο κενό.

Συντετριμμένη η μητέρα – Γιατί καθυστέρησε να πάει στην αστυνομία;

Η μητέρα της, που δήλωσε την εξαφάνιση το επόμενο πρωί, δηλώνει στο MEGA συντετριμμένη. Όπως λέει καθυστέρησε να πάει στην αστυνομία, επειδή πίστευε ότι θα την έβρισκε η ίδια.

«Τη συγκεκριμένη μέρα δεν είχαμε τσακωθεί. Το κορίτσι είναι χαρούμενο. Είχα βάλει λίγο αρωματάκι, λίγο κραγιόν. Πήρε κάτι χαρτζιλικάκια και μου είπε πάω μια βόλτα κοντά και θα γυρίσω σύντομα» λέει μιλώντας στο MEGA.

Είχε φύγει από το σπίτι πριν από λίγες μέρες

Σύμφωνα όμως με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Βήμα», η 11χρονη είχε φύγει από το σπίτι της και πριν από λίγες μέρες μετά από άγριο καυγά για την απόδοσή της στο σχολείο και για προβλήματα που είχε στις σχέσεις με στενούς συγγενείς της.

Τότε η μητέρα της είχε ψάξει και την είχε εντοπίσει ζωντανή. Χθες όμως δεν πρόλαβε.

«Είχαμε καλές σχέσεις, δεν είχαμε προβλήματα. Ήταν καλόψυχο το κορίτσι και καλόψυχο. Τι να σας πω είμαι μια μαλακή μητέρα. Είμαι και μαμά και μπαμπάς για τα παιδιά» λέει η μητέρα.

Ένα επιπλέον στοιχείο που κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ίσως να μην ήταν δυστύχημα, ήταν η στάση του σώματός της. Έπεσε με τα πόδια στο κενό, ενώ όπως τόνιζαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, σε περίπτωση εγκληματικής ενέργειας το άψυχο σώμα της θα βρισκόταν σε εντελώς διαφορετική θέση.

Η μητέρα της 11χρονης που βρισκόταν σε διάσταση με τον άντρα της, επιμένει πως οι σχέσεις της με τη μικρή Ιωάννα ήταν εξαιρετικές.

«Μεγαλώνω μόνη μου τα παιδιά και προσπαθώ να τους μιλάω. Δεν έχω με τα παιδιά κανένα πρόβλημα. Αυτό ήταν ένα χρυσό κορίτσι, δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα μαζί της».

Θλίψη στο σχολείο της 11χρονης

Η τραγωδία σκόρπισε θλίψη και στο σχολείο της μικρής, με δασκάλους και συμμαθητές της να προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τα όσα έγιναν.

Πριν από δύο χρόνια, η αδικοχαμένη Ιωάννα και τα αδέρφια της είχαν γίνει μάρτυρες του ξυλοδαρμού δασκάλας από τον πατέρα τους, που είχε πάει στο σχολείο για να τα πάρει δίχως άδεια. Η εκπαιδευτικός τον εμπόδισε και τα αίματα τότε είχαν ανάψει.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται το επίσημο πόρισμα από την ιατροδικαστική υπηρεσία για τα ακριβή αίτια θανάτου της 11χρονης, με τις Αρχές να ερευνούν γιατί μεσολάβησαν 15 ώρες μέχρι να δηλωθεί η εξαφάνιση από τη μητέρα της, αλλά και τις ακριβείς συνθήκες διαβίωσης του παιδιού στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Ο επιπυραγός Κωνσταντίνος Μπομπόρης, ο άνθρωπος που βρήκε το άψυχο σώμα του μικρού παιδιού μίλησε στο MEGA για τις τραγικές στιγμές που βίωσε.

«Μας ειδοποίησε η αστυνομία ότι βρέθηκε ένα κοριτσάκι σε ένα σημείο απόκρημνο. Μεταβήκαμε αμέσως στο σημείο και μόλις φτάσαμε κατεβήκαμε κάτω» ανέφερε ο ίδιος.