Στο εδώλιο του αυτόφωρου θα βρεθεί σε λίγη ώρα ο 22χρονος επιδειξίας της Νέας Σμύρνης, με την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, με βάση τις τέσσερις από τις συνολικά οκτώ καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του από γυναίκες.

Ωστόσο η υπόθεση δείχνει να παίρνει νέα τροπή τις τελευταίες ώρες καθώς οι αρχές εκτιμούν εότι είναι πιθανό να εμπλέκεται και σε περισσότερα ή και σοβαρότερα περιστατικά, ακόμη και σε απόπειρες βιασμών, καθώς φέρεται να υπάρχουν και άλλες καταγγελίες, για βίαιες επιθέσεις του 22χρονου εναντίον νεαρών γυναικών.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανακαλύψουν τυχόν σκοτεινά σημεία της υπόθεσης του 22χρονου επιδειξία μέσα από καταγγελίες, μαρτυρίες αλλά και από τα δεδομένα που υπάρχουν στο κινητό και τον φορητό υπολογιστή του.

Σημειώνεται ότι η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 25 Μαρτίου 2020, ενώ η αστυνομία είχε ανοικτή δικογραφία από τον Δεκέμβριο του 2020 για επιθέσεις που είχαν δεχτεί δυο ακόμη κοπέλες μέσα στην πολυκατοικία τους, ενώ η μια από αυτές κατήγγειλε ότι ο 22χρονος της επιτέθηκε μέσα στο ασανσέρ.

Μάλιστα, ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, ζήτησε να εξαχθούν ξεχωριστά αντίγραφα για δυο περιπτώσεις για τις οποίες θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή έρευνα καθώς βάσει των μαρτυρικών καταθέσεων ο φοιτητής που μετατράπηκε σε εφιάλτη για γυναίκες στη Νέα Σμύρνη, ενδέχεται να τέλεσε – δύο φορές μάλιστα – και το κακούργημα της απόπειρας βιασμού.

«Προσπάθησε να μου κατεβάσει το σορτσάκι»

Σύμφωνα με το MEGA μια 22χρονη σήμερα κοπέλα έχει καταγγείλει τον επιδειξία της Νέας Σμύρνης για απόπειρα βιασμού. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στις 6 Αυγούστου του 2020. Η κοπέλα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην πόρτα του σπιτιού της και ετοιμαζόταν να ανοίξει με τα κλειδιά της.

Ωστόσο δεν πρόλαβε να μπει και δέχτηκε επίθεση από έναν άγνωστο, ο οποίος προσπάθησε να της κατεβάσει το σορτσάκι. Όπως καταγγέλλει την έπιασε από το λαιμό, της έκλεισε το στόμα και προσπάθησε να την βάλει μέσα στην είσοδο, προφανώς για να κάνει πράξη τις αρρωστημένες φαντασιώσεις του.

Όμως η κοπέλα αντιστάθηκε σθεναρά και πάνω στην πάλη κατέβασε να του κατεβάσει τη μάσκα. Εκείνος, επειδή προφανώς η κοπέλα μπορούσε να δει το πρόσωπό του, τρόμαξε και έφυγε.

Η κοπέλα αμέσως πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως κατήγγειλε το περιστατικό κατά αγνώστων -τότε- δραστών και σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία βρίσκεται στον εισαγγελέα, με το αδίκημα της απόπειρας βιασμού.

Εκσπερμάτισε στην πλάτη της

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε κατά του φοιτητή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πειραιά είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική.

Όπως αναφέρει, από τις 25 Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 6 Μαϊου 2021, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο τρόπο δράσης μετατράπηκε σε εφιάλτη ανυποψίαστων γυναικών. Τις περισσότερες τις πλησιάζε στον δρόμο και τις ακολουθούσε κατά πόδας με ακάλυπτο το μόριό του. Άλλες κατάφερνε να τις στριμώχνει σε ασανσέρ, ενώ σε μια περίπτωση φέρεται να εκσπερμάτισε στην πλάτη μιας 28χρονης, την ώρα που εκείνη περίμενε σε στάση του λεωφορείου.

Για την πρώτη χρονικά επίθεση, της 25ης Μαρτίου 2020, η 28χρονη Άννα έχει καταγγείλει πως ο 22χρονος αυτοϊκανοποιήθηκε πίσω από την πλάτη της, ενώ εκείνη περίμενε στη στάση λεωφορείου στην Καλλιθέα.

«Με πλησίασε και χωρίς να το καταλάβω αυνανιζόταν πίσω μου. Άκουσα σχεδόν την ανάσα του. Καθώς με είχε πλησιάσει πάρα πολύ, είχε ήδη ικανοποιηθεί πάνω μου, χωρίς καν να προλάβω να αντιδράσω. Ήμουν σε σοκ. Του είπα μόνο “τι κάνεις εκεί ρε!”. Δεν τρόμαξε, κουμπώθηκε και έφυγε ανενόχλητος», κατέθεσε η 28χρονη Άννα.

«Από τον λαιμό»

Η πλέον χαρακτηριστική υπόθεση είναι εκείνη της 22χρονης Διονυσίας Μ. η οποία κατέθεσε ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Αυγούστου 2020, ενώ επέστρεφε στο διαμέρισμά της στον Νέο Κόσμο αντιλήφθηκε να την ακολουθεί ο 22χρονος ο οποίος μάλιστα της επιτέθηκε τη στιγμή που άνοιγε την πόρτα της πολυκατοικίας.

Συγκεκριμένα η νεαρή γυναίκα κατέθεσε ότι ο φοιτητής την έσπρωξε, της έπιασε τα οπίσθια και στη συνέχεια την άρπαξε από τον λαιμό, ενώ, όπως ισχυρίσθηκε, κατόρθωσε να γλιτώσει μετά από πάλη. Η εισαγγελία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένες πράξεις, όπως περιγράφονται, θα μπορούσαν να τον φέρουν αντιμέτωπο ακόμη και με δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τα ρούχα που φορούσε ο 22χρονος την ημέρα της επίθεσης της 6ης Μαϊου

«Εγώ κατάλαβα από τον τρόπο που με κοιτούσε ότι κάτι κακό θα συμβεί και πραγματικά εκείνος άρχισε να με κυνηγάει τρέχοντας. Εγώ πανικοβλήθηκα και άρχισα να τρέχω με κατεύθυνση προς την οικία μου. Μετά από 100 μέτρα έφτασα στο σπίτι μου, πέρασα την καγκελόπορτα, όπως έκανε και εκείνος, άνοιξα την γυάλινη κεντρική είσοδο και πριν προλάβω να την κλείσω έβαλε το χέρι του στην επιφάνεια με σκοπό να με σπρώξει και να μην ασφαλίσει. Εγώ με τη σειρά μου έσπρωχνα με την αντίθετη φορά την πόρτα και κατάφερα τελικά να την κλείσω. Όταν βεβαιώθηκα ότι είμαι ασφαλής κοντοστάθηκα προκειμένου να διακρίνω καλύτερα τα χαρακτηριστικά του σε περίπτωση που τον γνώριζα. Τότε αυτός κατέβασε το παντελόνι του, έβγαλε το μόριό του και αυνανίστηκε», είπε η 24χρονη Χριστίνα.

Στο ασανσέρ

Η δεύτερη περίπτωση αφορά επίθεση που φέρεται να δέχτηκε η 28χρονη Όλγα Τ. 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 3ης Σεπτεμβρίου 2020 τη στιγμή που έμπαινε σε πολυκατοικία της Νέας Σμύρνης.

Στην κατάθεσή της αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος την ακολούθησε, εισήλθε μαζί της, έβγαλε το μόριό του και άρχισε να αυτοικανοποιείται, ενώ προσπάθησε να σηκώσει και τη φούστα της.

Η 27χρονη Τέα επέστρεφε και αυτή στο σπίτι της στον Νέο Κόσμο.

«Διαπίστωσα πως με ακολουθούσε άγνωστο προς εμένα άτομο με χαρακτηριστικά: ηλικία 25 ετών, περί 1,85 μέτρα ύψος, με λίγα μούσια, αδύνατο σωματότυπο. Τον ρώτησα άμα ψάχνει κάτι καθώς μου φάνηκε φυσιολογικό, λόγω του νεαρού της ηλικίας του και αφήνοντάς τον να με πλησιάσει μου είπε ότι θέλει να γλείψει τα δάχτυλα των ποδιών μου. Του είπα να απομακρυνθεί, αλλά συνέχισε να με ακολουθεί και μου ψιθύρισε “κάτσε λίγο να σου πω, έλα θα περάσουμε ωραία” και με παρότρυνε να μη φοβάμαι. Καθώς απομακρυνόμουν και αυτός με ακολουθούσε πολύ κοντά μου, διαπίστωσα ότι είχε βγάλει το μόριό ρου και το είχε ακουμπήσει στον αριστερό γλουτό μου, πάνω από τα ρούχα μου. Του φώναξα και τον χτύπησα για να τον απομακρύνω αλλά αυτός το έβαλε στα πόδια».

«Το παιδί μου είναι εξαιρετικό», λέει η μητέρα του

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε η μητέρα του για το θέμα της άρσης της κράτησης του η οποία δεσμεύτηκε να είναι συνέχεια δίπλα στο παιδί της μέχρι να κριθεί από τη δικαιοσύνη.

«Το παιδί μου είναι εξαιρετικό, είναι φοιτητής, έχει τη δουλειά του, έχει την κοπέλα του, είμαι συντετριμμένη. Δεσμεύομαι να είμαι συνέχεια μαζί του, είμαι και σε επαφή με ψυχολόγο για να κάνει ψυχοθεραπεία μήπως συμβαίνει κάτι. Ο γιος μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Το ίδιο και ο αδελφός του ο οποίος είναι επίσης φοιτητής.

Είμαστε συνέχεια κοντά στα παιδιά μας κι εγώ και ο άντρας μου. Δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί στο παιδί μας να συμβαίνει κάτι. Αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί μου θα το είχα αντιμετωπίσει. Θα εμφανιστεί σίγουρα στο δικαστήριο. Στα σόσιαλ μίντια το τι λέγεται… Του λένε να αυτοκτονήσει και ο ίδιος και ο άλλος μου ο γιος (έβαλε τα κλάματα)».

Από την πλευρά του και ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στο δικαστήριο είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση φυγής. Θα είμαι εδώ στο δικαστήριο.

«Πολύ συχνό φαινόμενο οι εφαψίες και οι επιδειξίες»

«Πολύ συχνό αυτό το φαινόμενο με επιδειξίες και εφαψίες. Το καταπληκτικό είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα όμορφο, πολύ νέο παιδί. Δεν φαινόταν ότι θα έχει τέτοια θέματα στην προσωπική του ζωή» δήλωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας.

«Ελεύθεροι αφήνονται. Οι ποινές είναι πολύ μικρές για τέτοια αδικήματα. Δυστυχώς. Θα έπρεπε αυτοί οι άνθρωποι να εξετάζονται και από ψυχίατρο» υπογράμμισε ο νομικός Απόστολος Λύτρας.

«Αυνανίσητκε μπροστά μου»

Σοκαριστική είναι και η καταγγελία εις βάρος του 22χρονου φοιτητή που έκανε μια νεαρή γυναίκα στο Πρώτο Θέμα, η οποία αναφέρθηκε σε άσεμνες κινήσεις του κατηγορούμενου.

«Ήταν 16.00 το απόγευμα όταν έφευγα από το σπίτι της μητέρας μου μαζί με την αδερφή μου και πηγαίναμε στο δικό μου σπίτι στη Νέα Σμύρνη. Κατεβαίνοντας τον δρόμο, βλέπω ένα αυτοκίνητο να μειώνει ταχύτητα και να σταματάει λίγο πιο πάνω από το σπίτι μου. Εμείς ήμασταν πάνω στο πεζοδρόμιο, περπατούσαμε. Μόλις πλησιάσαμε βλέπω μέσα στο αυτοκίνητο ένα μελαχρινό νεαρό, με κατεβασμένο το τζάμι να έχει έξω το μόριό του και να κάνει άσεμνες κινήσεις. Ταράχτηκα και του φώναζα “τι κάνεις εκεί;”. Εκείνος ήταν τελείως ανέκφραστος, έβαλε μπροστά το αμάξι έχοντας το χέρι του στο μόριό του και έφυγε. Πήρα κατευθείαν την αστυνομία τηλέφωνο, μίλησα με μια γυναίκα αστυνομικό, της εξήγησα τι ακριβώς έχει συμβεί , της έδωσα τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου και το χρώμα και μου υποσχέθηκαν ότι θα το ερευνήσουν το θέμα. Προφανώς δεν έκαναν κάτι γιατί μου συνέβη ακριβώς το ίδιο για δεύτερη φορά μετά από ένα μήνα και μάλιστα έξω από το σπίτι μου» είπε στο protothema.gr η Κατερίνα.

«Τη δεύτερη φορά ήταν νύχτα και γυρνώντας στο σπίτι μου είδα απέξω ένα σταματημένο αμάξι με τα φώτα του να με τυφλώνουν. Τον πλησίασα και τον παρακάλεσα να κλείσει τα φώτα . Μόλις έφτασα κοντά, είδα τον ίδιο νεαρό να αυνανίζεται και πάλι μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο με τις ίδιες πινακίδες . Εκεί τρόμαξα πολύ γιατί ήταν η δεύτερη φορά που το έκανε αυτό , φώναζα κι αυτός πάλι ατάραχος με το ίδιο ανέκφραστο πρόσωπο έφυγε. Όταν πήγα στην αστυνομία