Με τις Βερσαλλίες μπέρδεψαν ο Μπόρις Τζόνσον και η σύντροφός του, Κάρι Σίμοντς, την Ντάουνινγκ Στριτ και αποφάσισε να ξοδέψουν ένα απίστευτο ποσό για να την ανακαινίσουν.

Η πανάκριβη ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας εν μέσω πανδημίας μάλιστα όχι μόνο έχει εξοργίσει την αντιπολίτευση αλλά και πολλούς Βρετανούς.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, o Τζόνσον από μία στιγμή και μετά άρχισε να γκρινιάζει και ο ίδιος με το κόστος της.

Το κόστος έχει ξεφύγει

«Το κόστος έχει ξεφύγει – (σ.σ. η Κάρι) αγοράζει χρυσό χαρτί ταπετσαρίας», φέρεται, σύμφωνα με τη Daily Mail, να είπε οργισμένος σε συμβούλους του. Άγνωστο, βέβαια, αν επρόκειτο για άλλη μία από τις γνωστές υπερβολές του Βρετανού πρωθυπουργού, ή αν το χαρτί ταπετσαρίας ήταν όντως επιχρυσωμένο. Όταν οι σύμβουλοί του τον ρώτησαν πόσο στοιχίζει εκείνος απάντησε: «Δεκάδες χιλιάδες – Δεν το αντέχει η τσέπη μου».

Ειδική σχεδιάστρια για τις… χρυσές ταπετσαρίες

Πιστεύεται μάλιστα οτι η συνεργάτης του πρωθυπουργού προσέλαβε μία οικολόγα σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, την Lulu Lytle, προκειμένου να ντύσει με χρυσές ταπετσαρίες την κατοικία του πρωθυπουργού.

Αντιδρά το εργατικό κόμμα

Από την πλευρά της πάντως η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι το κόστος ανακαίνισης των χώρων διαμονής του κ. Τζόνσον, πέραν εκείνου που προβλέπει το ετήσιο επίδομα 30.000 £, έχει «καλυφθεί προσωπικά από τον Πρωθυπουργό», προσθέτοντας:

«Τα κονδύλια του Συντηρητικού Κόμματος δεν χρησιμοποιήθηκαν για αυτό». Ωστόσο, Αυτό δεν αποκλείει την ύπαρξη συμφωνίας δωρεάς ή δανείου, αναφέρει ο Guardian, ενώ το Εργατικό Κόμμα ζήτησε επίσημη έρευνα σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης της εργασίας.