Όλα τα εμβόλια θα μπορεί να κάνει τελικά η ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών το προσεχές διάστημα, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 «θα γνωρίζουμε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών, για τους οποίους η πλατφόρμα ανοίγει αύριο, Μεγάλη Πέμπτη».

Υπενθύμισε δε ότι η πλατφόρμα για τους 45 – 49 ετών ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο.

Αναφορικά με τους πολίτες 30-39 ετών, τόνισε ότι έχουν προγραμματιστεί 103.000 ραντεβού για εμβολιασμούς, ενώ ανέφερε πως πρόκειται για σημαντικό αριθμό, ο οποίος θα ανέβει.

Ερωτηθείς για την ηλικιακή ομάδα των 18-30 ετών, σημείωσε πως «αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών – η πλατφόρμα ανοίγει αύριο Μεγάλη Πέμπτη –  θα μπορούσε να εμβολιαστεί μόνο με το AstraZeneca.

«Για τους 45-49 ετών θα ανοίξει ο εμβολιασμός για όλα τα εμβόλια το Μεγάλο Σάββατο. Οι έχοντες ηλικία 40-44 ετών είναι η επόμενη ηλικιακή ομάδα. Αυτό θα το ξέρουμε στις αρχές Μαΐου, πότε θα είναι το άνοιγμα. Εξαρτάται και από τις προηγούμες συμμετοχές αλλά και τις παραδόσεις των εμβολίων», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από