Ενας αυθεντικός, λαϊκός τραγουδιστής, ο Νίκος Κουρκούλης, έρχεται στο Mega. Και θα μας κρατήσει συντροφιά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

«ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟ MEGA» και τον Νίκο Κουρκούλη σε ένα μοναδικό μουσικό γλέντι γεμάτο κέφι, διασκέδαση και αγαπημένα τραγούδια.

Δίπλα του η αγαπημένη Κέλλυ Κελεκίδου με την οποία ο Νίκος Κουρκούλης συναντιέται μουσικά μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια και ερμηνεύουν γνωστές επιτυχίες. Ακόμα, στην παρέα τους, από την Κρήτη ο γνωστός τραγουδιστής και λυράρης Νίκος Ζωϊδάκης και από τον Πόντο ο δεξιοτέχνης λυράρης Γιώργος Ατματσίδης, μας χαρίζουν σπουδαίες στιγμές. Special Guests ο συνθέτης Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο στιχουργός Ηλίας Φιλίππου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Κώστας Γκίτσης.  

Η αρχή μιας μεγάλης καριέρας

Ο Νίκος Κουρκούλης γεννήθηκε στην πόλη της Καβάλας, όπου και μεγάλωσε. Την αγάπη του για τη μουσική την κληρονόμησε από την γιαγιά του, η οποία έπαιζε μπουζούκι καταπληκτικά. Έτσι, κι ο μικρός Νίκος εξέφρασε από πολύ νωρίς την επιθυμία να ασχοληθεί με τη μουσική και γι’ αυτό έμαθε να παίζει κιθάρα και μπάσο. Βέβαια, από πολύ μικρός είχε δείξει και τις φωνητικές του ικανότητες. Μάλιστα, από την εφηβεία άρχισε να τραγουδά σε πανηγύρια της επαρχίας και αργότερα σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά της Καβάλας.

Μετά την ενηλικίωσή του ο Νίκος Κουρκούλης αποφάσισε να πάει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να δουλέψει στα νυχτερινά κέντρα της συμπρωτεύουσας. Εκεί το κοινό τον υποδέχθηκε με μεγάλη ζεστασιά και εκτίμησε στο έπακρο το ταλέντο του. Πολύ γρήγορα η μια επαγγελματική πρόταση έφερε την άλλη κι έτσι ο Νίκος Κουρκούλης άρχισε να αποκτά το δικό του κοινό, το οποίο μάλιστα τον ακολουθούσε φανατικά όπου κι αν εμφανιζόταν.

Με πολύ δουλειά και φυσικά χάρη στο ταλέντο του και στις φωνητικές του ικανότητες, ο Νίκος Κουρκούλης σε σύντομο χρονικό διάστημα κατεβαίνει στην Αθήνα, προκειμένου να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα στα μπουζούκια της πρωτεύουσας και σε μερικά από τα πιο επιτυχημένα σχήματα. Μάλιστα, δεν αργεί ούτε η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Νίκου Κουρκούλη με τίτλο «Κίνδυνος», που κυκλοφορεί το 1997 από τη δισκογραφική εταιρεία «BMG», σε στίχους του Ηλία Φιλίππου και μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Τα υπέροχα τραγούδια που υπάρχουν σε αυτή τη δισκογραφική δουλειά του Νίκου Κουρκούλη τον καθιερώνουν στη συνείδηση του κοινού ως έναν από τους καλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του και πολύ σύντομα βλέπει την καριέρα του να εκτοξεύεται. Ο επόμενος δίσκος του βγαίνει το 1998 και έχει τίτλο «Παίζεις με τη φλόγα». Τόσο το ομώνυμο τραγούδι όσο και τα υπόλοιπα του δίσκου αυτού γίνονται σουξέ και ακούγονται μέχρι και σήμερα από τα ραδιόφωνα, νυχτερινά μαγαζιά και τα clubs.

Η τρίτη του δισκογραφική δουλειά «Μια νύχτα στον παράδεισο» στέφεται κι αυτή με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και ο δίσκος γίνεται χρυσός.

Ο Νίκος Κουρκούλης είναι μια κατηγορία από μόνος του, αυτό άλλωστε το έχει αποδείξει στο πέρασμα των χρόνων. Είναι ένα αυτοδημιούργητο παιδί, έχει μάθει μόνος του κιθάρα, πιάνο, και μόνος του έχει καταφέρει πάρα πολλά πράγματα, γιατί από μικρός ήθελε ν’ ασχοληθεί 100% μ’ αυτό. Αγγίζει μια γκάμα που περιλαμβάνει πάρα πολλά είδη τραγουδιών, μπορεί να τραγουδάει άπειρες ώρες και να ξεσηκώνει το κοινό με αμείωτο κέφι.

Το πρόβλημα υγείας του Νίκου Κουρκούλη

Λίγο αργότερα ο Νίκος Κουρκούλης αρχίζει να αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο τον κρατά μακριά τόσο από τα νυχτερινά μαγαζιά όσο και από τη δισκογραφία. Όμως, ο δυνατός του χαρακτήρας και η πίστη του στη ζωή, κάνει τον ταλαντούχο τραγουδιστή να βγει νικητής, ξεπερνώντας το πρόβλημά του και επιστρέφοντας τελικά στα καλλιτεχνικά δρώμενα το 2004. Συγκεκριμένα, με τη δισκογραφική εταιρεία «Heaven» κυκλοφορεί το άλμπουμ «Τώρα», ενώ τον επόμενο χρόνο εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο «Γκάζι» – στην καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης – μαζί με τους Αποστολία Ζώη και Ανδρέα Στάμο.

Το 2006 κυκλοφορεί ακόμα ένα cd, το οποίο γίνεται μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για το «Ζούμε μεγάλες στιγμές», στο οποίο κάνει ντουέτο με την καταπληκτική Κέλλυ Κελεκίδου στο τραγούδι «Λένε τόσα για μας».

Φυσικά, η χημεία των δύο καλλιτεχνών είναι τόσο μεγάλη που αμέσως δένουν αρμονικά, γίνονται πολύ καλοί φίλοι και στη συνέχεια σύντροφοι, με αποτέλεσμα λίγα χρόνια αργότερα να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας και να αποκτήσουν έναν χαριτωμένο γιο και μια πανέμορφη κορούλα.

Τον περασμένο Αύγουστο οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες, Νίκος Κουρκούλης και Κέλλυ Κελεκίδου αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, προκειμένου να εγκατασταθούν στην Αυστραλία. Εκεί, έχουν σκεφτεί να κάνουν τις δικές τους επενδύσεις, προκειμένου να προχωρήσουν κάποιες επαγγελματικές ιδέες που έχουν και να κάνουν νέα επαγγελματικά βήματα. Είναι σίγουρο πως οι Νίκος Κουρκούλης και Κέλλυ Κελεκίδου θα καταφέρουν να επιτύχουν σε ό,τι κι αν είναι αυτό που έχουν σκεφτεί να επενδύσουν στην Αυστραλία, καθώς πρόκειται για δύο προσωπικότητες που τις διακρίνει η δύναμη και ο επαγγελματισμός. Οι εμφανίσεις του Νίκου Κουρκούλη επί σκηνής στην πίστα του Φωταέριο μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη έβαλαν φωτιά στην νυχτερινή Αθήνα.

`

Η αχώριστη οικογένεια Κουρκούλη

Η Κέλλυ Κελεκίδου και ο Νίκος Κουρκούλης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της ελληνικής showbiz. Οι δυο καλλιτέχνες ζουν ευτυχισμένα με τα δυο παιδιά του, που έχουν μεγαλώσει και είναι κουκλάκια!

«Αγαπάει τρελά τα παιδιά του, πολλές φορές δεν μπορεί να διαχειριστεί κάποιες ευθύνες, οι οποίες είναι ισχυρές, δηλαδή πάντα θ’ ακούσεις κι ένα: «Κέλλυ…» Λέει… λέει… αλλά είναι ένας χαζομπαμπάς, η κόρη του τον κάνει ό,τι θέλει, αλλά ο Νίκος γενικότερα, παρ’ όλο που δεν του φαίνεται, θα μιλήσει μια φορά και… αυτός, νομίζω, είναι κι ο ρόλος του παραδοσιακού μπαμπά. Οι μαμάδες μπορούμε να πούμε κάτι 15-20 φορές…», είχε δηλώσει παλαιότερα η Κέλλυ Κελεκίδου στο περιοδικό «Λοιπόν».

Ο μεν γιος του ζευγαριού μοιάζει στον Νίκο και η μικρή μοιάζει περισσότερο στη μαμά της, λένε όσοι είναι κοντά στο ζευγάρι.