Η Volvo Cars κάνει πρόβα στα αυτο- οδηγούμενα αυτοκίνητα της και ήδη συνεργάζεται με την κορυφαία τεχνολογική πλατφόρμα υπηρεσιών μετακίνησης, DiDi, που θα δοκιμάζει για λογαριασμό της έναν στόλο αυτόνομων οχημάτων.

Συγκεκριμένα, η σουηδική φίρμα θα προμηθεύσει την DiDi με αυτοκίνητα XC90, τα οποία θα έιναι εξοπλισμένα με τα αναγκαία εφεδρικά συστήματα για λειτουργίες όπως το τιμόνι και τα φρένα, και θα συνεργαστεί με την DiDi Autonomous Driving για την ενσωμάτωση του επιπλέον λογισμικού και του hardware που απαιτούνται προκειμένου τα αυτοκίνητα να είναι πλήρως έτοιμα για αυτόνομη οδήγηση.

Σήμερα, η DiDi χρησιμοποιεί τη μεγάλη εξειδίκευσή της στα δίκτυα και την εκτεταμένη τράπεζα πραγματικών οδηγικών δεδομένων για την ανάπτυξη αυτόνομων μεταφορικών υπηρεσιών σε συνεργασία με premium κατασκευαστές αυτοκινήτων.

«Η στρατηγική συνεργασία με την DiDi Autonomous Driving επιβεβαιώνει περαιτέρω τη φιλοδοξία μας να αποτελέσουμε προτιμητέο συνεργάτη για τις κορυφαίες εταιρείες υπηρεσιών μετακίνησης στον κόσμο», δήλωσε ο Χόκαν Σάμιουελσον, CEO της Volvo Cars. «