Η θετικότητα παρουσιάζει σταδιακή μείωση, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σημειώνοντας όμως ταυτόχρονα ότι η ισορροπία παραμένει εύθραστη.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, υπογράμμισε ότι σύμμαχός μας παραμένει ο καλός καιρός, και τα εμβόλια ενώ αντίπαλος η κούραση που φέρνει αδικαιολόγητη – όπως είπε – χαλάρωση του κόσμου.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη και η πίεση στο σύστημα Υγείας συνεχίζεται. Παρατηρείται, ωστόσο, στις περισσότερες Περιφέρειες μια σταθεροποίηση και τάση μείωσης των κρουσμάτων. Προφανώς όσο περισσότερα τεστ γίνονται τόσο μεγαλύτερος θα είναι και ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίζονται. Το σημαντικό είναι η θετικότητα που  διαπιστώνεται. Και η θετικότητα τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει σταδιακή μείωση. Είναι μια θετική εξέλιξη, αλλά η ισορροπία παραμένει εύθραυστη.

Όλα δείχνουν, όπως ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι βαδίζουμε στην τελευταία, αλλά και πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας. Στην πορεία αυτή, έχουμε τρεις συμμάχους και έναν αντίπαλο. Σύμμαχοι είναι ο καιρός, τα εμβόλια και τα εκατομμύρια τεστ που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας. Αντίπαλος είναι η κούραση που φέρνει αδικαιολόγητη χαλάρωση απέναντι σε ένα ιό που εξακολουθεί να παραμονεύει».

Για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε, συμμετέχουμε στην αυτοδιάγνωση και διατηρούμε τις κοινωνικές αποστάσεις, τα μέτρα ατομικής υγιεινής και την χρήση της μάσκας.

«Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουμε στον περιορισμό των μεταδόσεων σε επίπεδο πληθυσμού.  Δεν χαλαρώνουμε, δεν επαναπαυόμαστε, δεν εφησυχάζουμε».

«Όλοι θέλουμε να φύγουμε, θα ακούσουμε του ειδικούς»

Αναφορικά με το Πάσχα στο χωριό, τόνισε πως είναι θετικό ότι υπάρχει μία εικόνα σταθεροποίησης της πανδημίας. «Όλοι θα θέλαμε να φύγουμε εκτός, θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα ζυγίσουμε τι μπορεί να γίνει».

Η κ. Πελώνη αναφερόμενη στο πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού από την ερχόμενη εβδομάδα για ορισμένες χώρες, τόνισε ότι οι επισκέπτες θα έρχονται με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Οι επισκέπτες θα υφίστανται τους ίδιους περιορισμούς που έχουν και οι έλληνες πολίτες».