Η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στη γειτονική χώρα και τα νέα μέτρα lockdown από τις τουρκικές αρχές είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των πτήσεων από την Ρωσία προς την Τουρκία από τις 15 Απριλίου έως τον Ιούνιο. Η εξέλιξη αυτή θα κοστίσει 500.000 τουρίστες στην Τουρκία, όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας Νουρί Ερσόι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Η άρση των περιορισμών στις πτήσεις μπορεί να επισπευσθεί, αν μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων. Πιθανόν να υπάρξει πτώση κατά 500.000 στον αριθμό των τουριστών», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις κρατήσεις της θερινής περιόδου.

Την Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαρετίν Κοτσά δήλωσε ότι ρωσική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τουριστικούς προορισμούς της Τουρκίας για να ελέγξει την εφαρμογή των προστατευτικών μέτρων.

Η επιδημία μείωσε πέρυσι κατά τα δύο τρίτα το τουριστικό εισόδημα για την τουρκική οικονομία που υπολογίζει στους τουρίστες για την εισαγωγή ξένου συναλλάγματος και την άμβλυνση του χρόνιου ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.