Το ισχυρότερο στην γκάμα του Tucson, με τους 265 ίππους, το  Tucson Plug-in Hybrid  προσφέρεται ήδη στην ελληνική αγορά. Το νέο μοντέλο κινείται από εάνν ισχυρό και αποτελεσματικό σύστημα μετάδοσης, το οποίο βασίζεται στον 3ης γενιάς κινητήρα 1.6 T-GDi Smartstream και εέναν ηλεκτροκινητήρα 66,9 kW με μέγιστη ροπή 304 Nm και μια μπαταρία πολυμερών λιθίου 13,8 kWh. O κινητήρας βενζίνης και ο ηλεκτροκινητήρας συνδυαστικά παρέχουν μέγιστη ισχύ 265ps και μέγιστη ροπή 350 Nm.

Το σύστημα συνδυάζεται με ειδικό αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων (6AT) με έλεγχο μέσω πλήκτρων και στάνταρ τετρακίνηση ΗTRAC.

Πλεονέκτημα του Tucson Plug-in Hybrid  ότι, όταν οι ταχύτητες είναι χαμηλές κινείται μόνο από τον ηλεκτροκινητήρα, με ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 60 χιλιόμετρα .

Εξοπλισμένο με ενσωματωμένο φορτιστή 7,2 kW, το Tucson Plug-in Hybrid μπορεί να φορτιστεί είτε σε σταθμό φόρτισης EV ή με τη χρήση οικιακής παροχής ρεύματος (σούκο ή wall box).

Το νέο μοντέλο είναι ιδιαίτερα άνετο, για πέντε επιβάτες, ενώ,  ο χώρος του πορτμπαγκάζ έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο σε σχέση με τον προκάτοχό του, διαθέτοντας συνολικά 558 λίτρα (+ 9%) για αποσκευές με τα καθίσματα στην κανονική τους θέση και μέχρι 1.737 λίτρα (+ 15%) με τα καθίσματα αναδιπλωμένα.

Η τετρακίνηση (4WD) στο ολοκαίνουριο Tucson Plug-in Hybrid είναι στάνταρ προσφέροντας πραγματική αίσθηση SUV.

Το Tucson Plug-in Hybrid είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά σε δύο εκδόσεις 4×4 με τιμή εκκίνησης τα 44.990€. Αντίστοιχα η δεύτερη έκδοση διατίθεται στα 46.990€.